AutoRai

Wereldpremière in Genève: de Mitsubishi Colt CZC

(1/16/2006)
Met de sportieve Colt CZC coupé-cabriolet toont Mitsubishi tijdens de aankomende Autosalon van Genève een belangrijke wereldprimeur. De CZC coupé-cabriolet is de derde variant binnen het gamma van de Colt, en werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met de legendarische Italiaanse ontwerper Pininfarina. In maart van dit jaar gaat in Turijn de productie van start.
Twee jaar na de introductie van de Colt 5-deurs en een jaar nadat Mitsubishi de Colt CZ3 3-deurs op de markt bracht, maakt de nieuwe CZC coupé-cabriolet zijn opwachting. Deze open versie van de nieuwe Colt treedt in de voetsporen van de allereerste auto die Mitsubishi ooit tentoonstelde: de Colt 600 Convertible die zijn debuut maakte tijdens de Tokyo Motor Show van 1962. Ook deze bijzondere auto is tijdens de 76^ste Autosalon van Genève op de stand van Mitsubishi te zien.

Voor de CZC coupé-cabriolet heeft Mitsubishi gebruikgemaakt van het platform van de 5-deurs Colt, dat enigszins langer is dan dat van de Colt CZ3. Dankzij de 2,50 meter lange wielbasis â toonaangevend in dit segment â is daardoor een 2+2-interieur ontstaan met een uitgesproken ruimtelijk karakter. Daarin is niet alleen plaats voor een inklapbare hardtop, zoals inmiddels gemeengoed is in deze klasse, maar ook voor een aanzienlijke hoeveelheid bagageruimte.

Dankzij de lange wielbasis, de forse spoorbreedte en de 18-inch wielen oogt de nieuwe Colt CZC zeer dynamisch. De rijeigenschappen zijn dat ook. Mede door extra verstevigingen in de carrosserie, die de afwezigheid van een vast dak compenseren, zodat de rijeigenschappen onder alle omstandigheden optimaal blijven. Een belangrijke comfortfactor vormt de extra grote voorruit die windturbulentie in het interieur minimaliseert.

Voor sportieve prestaties zorgt een 1,5-liter MIVEC-turbomotor, die met een vermogen van 150 pk (110 kW) verreweg het krachtigste is in dit segment. Met deze motor accelereert de Colt CZC in slechts 8,4 seconden naar 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt 202 km/uur. Behalve met deze krachtbron zal de Colt CZC ook leverbaar zijn met een ongeblazen 1,5 liter benzinemotor met een vermogen van 109 pk (80 kW).

De assemblage vindt plaats bij Pininfarinaâs fabriek in Bairo (Italië). Het Nederlandse NedCar zorgt voor de aanlevering van de carrosserie en de onderdelen. De Europese marktintroductie van de Colt CZC coupé-cabriolet staat gepland voor het tweede kwartaal van 2006.

Direct naar BedrijfsautoRAI.nl