Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 7 februari 2006

Persbericht

Speeddaten met raadsleden
voor jongeren

Jongeren uit De Wolden worden uitgenodigd om te komen speeddaten met (kandidaat-) raadsleden donderdagavond 2 maart in het gemeentehuis in Zuidwolde. De avond wordt georganiseerd door de gemeente om jongeren te helpen bij het maken van een keus op wie ze hun stem willen uitbrengen, dinsdag 7 maart met de gemeenteraadsverkiezingen.

In korte gesprekken kunnen de jongeren hun vragen bijvoorbeeld over uitgaan, openbaar vervoer en huisvesting voorleggen aan de raadsleden. Ze spreken de raadsleden afzonderlijk. Ieder gesprek duurt 3 minuten, waarna de jongeren de tijd krijgen om bij het volgende raadslid aan te schuiven voor de volgende ronde. In deze korte wisselpauze kunnen ze op een persoonlijke 'matchkaart' noteren of ze op de partij of de persoon willen stemmen. Ze mogen deze avond bij twaalf (kandidaat-) raadsleden aanschuiven.

Jongeren van 18 t/m 22 jaar die een speeddate met een (kandidaat-) raadslid aandurven, kunnen zich voor 25 februari 2006 aanmelden door hun gegevens te mailen c.vandalen@dewolden.nl of door te bellen met Ria van Dalen, telefoonnummer (0528) 378230.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: U bent van harte welkom om bij het 'speeddaten' aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --