Digitale Gemeente Houten

Migranten krijgen les in gemeentepolitiek

donderdag 23 februari 2006 - Bron: Stichting Vluchtelingenwerk en Nieuwkomers

Op donderdag 2 maart a.s. wordt voor vrouwelijke migranten (oudkomers en nieuwkomers en vluchtelingen) een informatieve ochtend georganiseerd rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Een vrouwelijk gemeenteraadslid geeft uitleg over het gemeentebestuur en de verschillende politieke partijen. Ook vertelt ze waarom we elke vier jaar onze stem moeten uitbrengen voor de verkiezing van een nieuwe gemeenteraad. Er is tijd voor gesprek en vragen stellen.

Deze ochtend wordt georganiseerd vanuit de Stichting Vluchtelingenwerk en Nieuwkomers. Als vervolg op het inburgeringtraject komen vrouwelijke oudkomers en nieuwkomers en vluchtelingen wekelijks naar lesprojecten op het gebied van taal en computers. In het kader van deze projecten worden maandelijks ook ontmoetingen georganiseerd met andere vrouwelijke inwoners van Houten. Daarnaast vinden regelmatig gezelligheidsactiviteiten plaats en informatieve bijeenkomsten, zoals deze ochtend in het kader van de verkiezingen. Al deze initiatieven dragen ertoe bij dat de migranten zich steeds meer thuisvoelen in Houten.

De politieke les op donderdag 2 maart a.s. vindt plaats in de Raadszaal van het Gemeentehuis aan het Kant in Houten. Het programma duurt van 10.00 tot ca. 11.30 uur. U bent welkom vanaf 9.45 uur. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar bij de Stichting Vluchtelingenwerk en Nieuwkomers via F. Meijer, telefoonnummer 030-6352444.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).