Nederlandse Politiebond


NPB in actie voor meer compensatie ZVW-kosten

Gepubliceerd: maandag 27 februari 2006.

Sinds 2004 wijzen de NPB en de andere FNV-bonden het kabinet en de volks- vertegenwoordigers op de gevaren van de Zorgverzekeringswet. Steeds op- nieuw hebben we gepleit voor voldoende compensatiemiddelen, maar die zijn er niet gekomen. We hebben in de CAO voor de politiesector wel wat kunnen regelen, maar niet genoeg. Het zuur van het kabinet wordt alleen maar zuur- der. Met name voor AFUP-ers, FLO-ers, (gedeeltelijk) arbeidsongeschikten en mensen met studerende kinderen van 18 jaar en ouder. Daarom komt de NPB volgende week in actie. Samen met andere FNV-bonden gaan we luid en dui- delijk tegen dit kabinet zeggen: KRIJG HET ZUUR.

Grote groepen gaan erop achteruit. Afhankelijk van de situatie gaat het om honderden tot meer dan duizend euro per jaar. Hoewel volgens het kabinet een compensatie voor gepensioneerden helemaal niet nodig was, hebben wij voor de 65-plussers in de CAO nog wel wat kunnen regelen uit het schommelfonds van de GVP. Voor gepensioneerden onder de 65 en voor collega's met studerende kinderen vanaf 18 jaar blijkt dat echter niet toereikend. Dat kost hen honderden en sommigen zelfs duizenden euro's per jaar. Kortom: het kabinet moet er geld bij doen.

Hoogste tijd om in actie te komen: op donderdag 2 maart van 12.00 tot 14.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht, HAL 8.

Het openbreken van de politie-cao is geen realistische oplossing. Bij Remkes als werk- gever is het onderste al uit de kan gehaald. Bovendien komt dit zuur van het kabinet en minister Hoogervorst heeft namens dat kabinet toegezegd dat onbedoelde negatieve effecten worden gecompenseerd. Daarom willen wij het kabinet, maar ook de mede- standers van dit asociale beleid in de Tweede Kamer, met klem verzoeken: compenseer zo snel mogelijk deze extra, onbedoelde kosten.

Kom ook op 2 maart naar Utrecht en zorg dat het kabinet de middelen voor de noodzakelijke compensatie beschikbaar stelt. Dan kunnen gepensioneer- de ambtenaren en andere getroffen groepen ook tevreden zijn met de nieuwe Zorgverzekeringswet.

Uiteraard zorgen we voor koffie/thee en een broodje! Help ons te bepalen hoeveel eten en drinken we moeten inslaan: mail naar actie@politiebond.nl en zet in de onderwerpre- gel: 'Ja, ik kom'.

NPB-leden krijgen de kosten van het treinkaartje naar Utrecht vergoed. Zij ontvangen in de Jaarbeurs een declaratieformulier dat ze thuis kunnen invullen en samen met het kaartje terug kunnen sturen naar het bondskantoor.

Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 27 02 2006 NPB