Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 01-03-2006

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending: donderdag 2 maart 2006
Nederland 2, 17.58 uur

LANDELIJKE KOPSTUKKEN IN DEBAT OVER GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Op donderdag 2 maart wordt voor de vijfde keer het EFR/TweeVandaag debat gehouden. Tijdens dit debat gaan de kopstukken van de landelijke politieke partijen met elkaar in debat over thema's die op lokaal niveau spelen, zoals wonen en armoedebeleid.

Deelnemers aan het debat zijn: Maxime Verhagen (CDA), Wouter Bos (PvdA), Jozias van Aartsen (VVD), Jan Marijnissen (SP), Femke Halsema (GroenLinks) en Lousewies van der Laan (D66). Het geheel wordt gepresenteerd door Karel van de Graaf en Ferdinand Fransen en live uitgezonden op Nederland 2.

Vijf dagen voor de Nederlanders hun stem mogen uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen, zullen de politici in debat gaan over onder meer wonen, armoede en probleemjongeren. Het debat wordt gehouden in de aula van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na afloop is er gelegenheid voor studenten om de politici vragen te stellen. Dit deel wordt live uitgezonden via de website www.tweevandaag.nl.

Tijdens de uitzending is ook aandacht voor de laatste enquête onder het TweeVandaag Opinie Panel (TOP). Ruim twintigduizend deelnemers hebben een enquête ingevuld over onder meer de mate van tevredenheid over hun lokaal bestuur, over de bekendheid van de plaatselijke lijsttrekker en over de relatie tussen lokale en landelijke politiek. Aan het eind van de tv-uitzending wordt bekendgemaakt welke politicus de deelnemers van TOP de beste debater vinden.