Persupdate

Interoute breidt met Dubai Holding dienstverlening in Midden-Oosten uit

Londen/Amsterdam, 02 maart 2006 Interoute, eigenaar van het meest geavanceerde next-generation spraak- en datanetwerk en leverancier van managed services, breidt in samenwerking met EHDF (eHosting DataFort) haar dienstverlening op het gebied van managed hosting uit naar het Midden-Oosten. EHDF is eigendom van TECOM Investments en onderdeel van Dubai Holding.

Binnen de samenwerking zal Interoute managed hosting diensten verzorgen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en omstreken. Daarbij maakt Interoute gebruik van de faciliteiten van EHDF. In Europa zal EHDF haar klanten managed hosting en disaster recovery diensten bieden via de faciliteiten van Interoute.

De samenwerking is een teken van Interoute s vastbeslotenheid door te dringen in de nog onderbediende markten van het Midden-Oosten, Oost-Europa en Noord-Afrika. Het is ook een bevestiging van Interoute s goede banden met haar nieuwe aandeelhouder en strategische partner in het Midden-Oosten, Dubai Holding. Dubai Holding speelt een sleutelrol in de ontwikkeling van Dubai als een handels- en communicatiehub van het Midden-Oosten.

James Kinsella, CEO Interoute: Door de overname van de bedrijfsactiviteiten van Via Networks en PSINet Europe speelt Interoute een leidende rol in de pan-Europese markt voor managed hosting. Het gecombineerde bedrijf bedient 14.000 grootzakelijke klanten. Een aantal van deze klanten doet al zaken in het Midden-Oosten. Een aantal klanten wil in deze regio zakelijke activiteiten gaan ontplooien. Het biedt ons erg veel kansen.

De VAE is een internationaal centrum voor handel en commercie en heeft qua volume een van de drukste havens ter wereld. De VAE is Vrije Handelszones in diverse sectoren waaronder Dubai Internet City en Dubai Media City. Daarnaast bestaan er plannen voor internationale centra voor financiële dienstverlening en gezondheidszorg.

Deze partnership is belangrijk voor onze uitbreiding richting Europa en Amerika , zegt Dr. Saeed Al Barwani, CEO van EHDF. De mogelijkheid om via Interoute in Europa hosting en disaster recovery diensten te leveren, versterkt onze propositie aan onze klanten. Interoute is met haar kennis en expertise een perfecte partner. De samenwerking is van strategisch belang voor onze geleidelijke uitbreiding in deze markten.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 30.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 14.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Door de overname van de Europese operationele activiteiten van PSINet en Via Net.works is het productportfolio van Interoute aangevuld met o.a. managed hosting en managed security met een ongeëvenaard geografisch bereik. Geen andere Europese provider biedt zo n uitgebreide reeks aan diensten. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.nl.

Over EHDF
eHosting DataFort is een Managed Technology en IT Security Services Company. Het maakt deel uit van Dubai Holding en is in volledig eigendom van Dubai Technology en Media Free Zone.

eHosting DataFort levert managed technologie- en hostingdiensten, datacenterdiensten, disaster recovery oplossingen, professionele toegevoegde waarde diensten, Security consulting en training. De diensten worden geleverd via hoogwaardige en schaalbare infrastructuur en systemen die gebaseerd zijn op ITIL processen.

Als regionale leider biedt eHosting DataFort uitmuntende dienstverlening op het gebied van next-generation IT en Data Security. eHosting DataFort levert oplossingen die de productiviteit verbeteren en de Total Cost of Ownership verlagen.

Het bedrijf heeft bereik in de Golf regio, het Midden-Oosten, Afrika en het Indiase subcontinent. www.ehdf.com

Contact voor de media:
Wander Bruijel
Telefoon: 070-346 3760, w.bruijel@kempenpr.nl