Ingezonden persbericht

Bundel slagvaardig uit de startblokken

Veiligheid op bedrijfsterreinen eerste collectieve aandachtspunt

UTRECHT, 20060124 -- Bundel staat voor direct inkoopvoordeel. De organisatie is vorig jaar opgericht om financiële schaalvoordelen voor ondernemers te realiseren, door samenwerking en bundeling van krachten. Na een eerste aanloopjaar zijn de perspectieven voor Bundel bijzonder gunstig en wordt dit Utrechtse initiatief op termijn ook buiten de gemeentegrenzen uitgerold.


Bundel is begin 2005 begonnen met zeer beperkte financiële middelen, uitsluitend bestaand uit de bijdragen van de deelnemende ondernemersverenigingen. Inmiddels is het draagvlak fors toegenomen. Gezien bijvoorbeeld het verkeer op de website www.bundel.nl kan gesproken worden van een flitsende start. Bundel beschikt nu ook over een goed bereikbaar secretariaat en mede door een aantal geslaagde activiteiten is de bekendheid van Bundel snel toegenomen.

Gebundeld cameratoezicht
Eén van de speerpunten ligt voor Bundel op het terrein van veiligheid. Op de Utrechtse bedrijfsterreinen is dat voor veel ondernemers een nachtmerrie, waarbij de gezamenlijke kracht van Bundel een uitkomst bleek te zijn. Bundel is aangewezen als de uitvoerende instantie voor het beheren en onderhouden van het contract voor de collectieve beveiliging met FalckPrened. Dit was een pre voor de Gemeente Utrecht om te investeren in: een dienstencentrum/uitkijkpost, een glasvezelnet op de bedrijfsterreinen Lage Weide, Kanaleneiland en Overvecht en het plaatsen van een honderdtal camera's. Met het Bundel-beveiligingscollectief en het achterliggende systeem is eerder dit jaar een begin gemaakt.

Aftrap tijdens symposium
De officiële start van het Cameraproject Toezicht Bedrijfsterreinen in Utrecht zal op donderdag 2 maart 2006 gegeven worden door de heer drs. G.H. Abrahamse, wethouder van Economische Zaken van de Gemeente Utrecht. Deze aftrap wordt omkaderd door het eerste Bundelsymposium, dat als thema heeft: 'Je doet meer met je buur dan met je verre vriend'. Dit symposium maakt duidelijk hoe door te Bundelen in Utrecht zaken worden gerealiseerd en welke mogelijkheden er nog zijn om kosten te reduceren. Alle ondernemers in Utrecht en omgeving zullen worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Inschrijven kan binnenkort via www.bundel.nl.
Het symposium op 2 maart a.s. start om 15.00 uur.




Bundel