Gemeente Tilburg

Datum
23 februari 2006

Reconstructie vijfsprong Noordstraat/ Fabriekstraat/ Utrechtsestraat

Start werkzaamheden donderdag 2 maart 2006

Op Met deze brief informeren wij u, zoals eerder aangekondigd in de bewonersbrief van 12 augustus, over de reconstructie van de laatste fase van de Tuinstraat. donderdag 2 maart wordt in opdracht van de gemeente Tilburg gestart met de reconstructie van de vijfsprong Noordstraat/ Fabriekstraat/ Utrechtsestraat. met het gedeelte van de De vijfsprong is danis tot ongeveer eind maart afgesloten voor het verkeer. Aansluitend op deze reconstructie wordt het resterende gedeelte van de Noordstraat opnieuw bestraat. Voordat deze werkzaamheden starten, ontvangt u een nieuwe bewonersbrief.

Inhoud werkzaamheden

Tijdens de reconstructie van de vijfsprong worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
. vervangen van de complete bestrating en wegfundering van gevel tot gevel;
. vervangen van de rioolhuisaansluitingen van het hoofdriool tot aan de perceelsgrens. Hebt u nog geen huisaansluiting op het riool, dan vindt u aan het eind van deze brief belangrijke informatie;
. leggen van buizen voor de toekomstige kabels voor het cameratoezicht.

De vijfsprong wordt herbestraat met hetzelfde materiaal waar recentelijk ook het eerste gedeelte van de Noordstraat mee is gereconstrueerd. Dat betekent een rijweg van klinkers, zwarte basalt natuursteen banden en trottoirs van zandkleurige natuursteen tegels.

Uitvoeringsplanning

Afhankelijk van het weer, starten de werkzaamheden op donderdag 2 maart en duren tot ongeveer eind maart.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Op donderdag 2 maart worden de tijdelijke verkeersmaatregelen aangebracht. De vijfsprong is vanaf deze dag tijdelijk afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het éénrichtingsverkeer in de straten die aan de vijfsprong grenzen, de Noordstraat, Fabriekstraat en Utrechtsestraat, wordt tijdelijk opgeheven.

Fietsers vanuit het centrum richting de Gasthuisring en omgekeerd worden omgeleid via de Stationsstraat en de Spoorlaan en vice versa.

Autoverkeer richting de Stationsstraat, Nieuwlandstraat en Noordstraat (gedeelte tussen Fabriekstraat en Stationsstraat) wordt omgeleid via de Spoorlaan, Willem II straat en de Tuinstraat. De Noordstraat (gedeelte tussen Fabriekstraat en Stationsstraat) is vanaf de Noordhoekring ook bereikbaar via het Burgerijpad.

Bijgevoegd vindt u een tekening waarop de omleidingsroutes worden aangegeven.

Z.O.Z.

Meer informatie
Hebt u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Paul Moorees, toezichthouder. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 540 81 20.


---
Hebt u nog geen huisaansluiting op het riool? Dan is het verstandig nu een aansluiting op het hoofdriool aan te vragen. Sinds 1 maart 2002 is het wettelijk verplicht om panden, waarvan de afstand tussen de woning en het gemeentelijke hoofdriool minder dan 40 meter bedraagt, aan te sluiten. Omdat de straat tijdens het werk toch open ligt, geeft de gemeente een subsidie van 50 % en kan een rioolhuisaansluiting dus voor de helft van het gebruikelijke tarief worden aangebracht.

Let wel: het gaat om het gedeelte van de rioolhuisaansluiting dat in het openbaar gebied ligt. Voor de aansluiting van het gedeelte tussen de woning en de grens van het openbaar gebied moet u zelf zorgen.

Wilt u gebruik maken van deze aantrekkelijke regeling of heeft u daarover vragen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Anton Maas, medewerker rioolaansluitingen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (013) 540 83 13

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --