Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond


1

PERSBERICHT

Balentien haakt af voor
World Baseball Classic

BRADENTON _ Bondscoach Robert Eenhoorn, met het Nederlands honkbalteam op trainingskamp in Florida ter voorbereiding op de World Baseball Classic van deze maand in Japan, Puerto Rico en de Verenigde Staten, heeft een ernstige tegenslag moeten incasseren.

Wladimir Balentien meldde zich af met een hamstringblessure, opgelopen in het zogeheten 'Spring Camp'van zijn club, de Seattle Mariners in Arizona. Eerder moest Eenhoorn ook al een streep zetten door de naam van Simon Pantophlet. De van Sint Maarten afkomstige werper kreeg van de autoriteiten geen inreisvisum voor de Verenigde Staten.

Buitenvelder Balentien, na een goed seizoen in de 'Minors' dit voorjaar voor het eerst opgeroepen voor de training met de 40 beste spelers uit de Mariners-organisatie, denkt zelf dat hij wel had kunnen spelen in de World Baseball Classic. Eenhoorn wil de zaak evenwel niet op de spits drijven, omdat hij Balentien volgend seizoen hard nodig heeft om kwalificatie voor de Olympische Spelen van Beijing af te dwingen.

De spelerslijst omvat nu nog 32 namen. Voor 3 maart om 12.00 uur moeten Eenhoorn en zijn staf daarvan twee man laten afvallen.

Voor nadere informatie:
Loet van Schellebeek, tel. 0182 530961, email: loetvanschellebeek@gmail.com

Nadere informatie te verkrijgen bij: KNBSB, Perkinsbaan 15, 3439 ND Nieuwegein, Tel: 030 - 607 60 70, fax: 030 - 294 30 43 E-mail: baseball.softball@knbsb.nl


---- --