Persberichten districten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 02-03-2006

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond twee personen aangehouden omdat zij een auto hadden opengebroken op de Acasiastraat.

Door getuigen werd omstreeks 18.30 uur naar de politie gebeld om te melden dat er ingebroken werd in een geparkeerd voertuig aan de Acasiastraat. De verdachten hadden een opvallend signalement waardoor de politie al snel het tweetal ter hoogte van de Wolfstraat zag lopen.

De verdachten 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Utrecht werden aangehouden. De 17-jarige verdachte bleek een veelpleger te zijn. Bij een van de verdachte trof de politie goederen aan van een diefstal uit Odijk. Beiden werden voor verhoor ingesloten in het bureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie woensdagmiddag twee mannen aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel zag op het cameratoezicht dat twee mannen zich verdacht in de winkel gedroegen. Eenmaal bij de kassa wilden de mannen naar buiten lopen, maar ging het alarm af van de beveiligingspoortjes. De mannen 18 en 24 jaar oud en beiden uit Utrecht - werden aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

Man aangehouden voor diefstal op bouwterrein

UTRECHT Woensdagnacht heeft de politie op een bouwterrein aan de Satijnvlinder een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Getuigen belden omstreeks 02.00 uur naar de politie omdat zij twee personen hadden gezien op het bouwterrein. Ter plaatse zagen agenten twee mannen. Een man zag kans weg te rennen. De tweede man 19 jaar uit Utrecht - kon worden aangehouden. In zijn auto werd een partij krachtstroomkabels aangetroffen. Onderzoek op het bouwterrein leverde geen tweede verdachte op.

Wel ontdekte de politie een groot aantal opengebroken woningen aan. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten in het bureau. De politie doet nog onderzoek naar de tweede verdachte en de inbraken op het terrein.

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagmorgen vond op de Oudenoord een aanrijding tussen een personenauto en een fietser plaats. hierbij raakte de fietser gewond.

Een 31-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 08.20 uur met zijn auto over de Oudenoord in de richting van de St. Jacobsstraat. Ter hoogte van de verkeerslichten heeft de bestuurder vermoedelijk het rode verkeerslicht genegeerd en kwam hij in botsing met een 13-jarige fietser uit Utrecht. De jongen raakte gewond aan zijn hoofd en schouder en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd.

Verdachte mishandeling in vrijheid gesteld

UTRECHT De 33-jarige verdachte die zaterdagavond 25 februari is aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige vrouw uit Utrecht, is woensdagmiddag door de rechter commissaris in vrijheid gesteld.

De 20-jarige vrouw werd omstreeks 21.55 uur op de Frits Coerslaan mishandeld door een voor haar onbekende man. Op basis van onder andere een signalement werd de 33-jarige man uit Utrecht later die avond aangehouden.

Het onderzoek naar de mishandeling, maar ook naar het verband met eerdere mishandelingen aan de Van Lieflandlaan en de Willem Schuylenburglaan, gaat onverminderd door.

Oproep drie getuigen

De politie is in dit onderzoek op zoek naar drie specifieke getuigen. Zaterdagavond 25 februari tussen 21.45 22.00 uur liet een lange, brildragende man een hond uit bij de laagbouw in de omgeving van de Frits Coerslaan. Mogelijk heeft hij iets gezien en daarom wil de recherche hem graag spreken.

Uit onderzoek is tevens gebleken dat kort vóór de mishandeling, omstreeks 21.40 uur een eveneens 20-jarige vrouw uit Utrecht op haar fiets achtervolgd is door een man. Het signalement dat deze 20-jarige vrouw gaf van deze man komt deels overeen met het signalement zoals dat gegeven is door de andere 20-jarige vrouw.

Deze vrouw die op haar fiets achtervolgd werd, zocht uit veiligheidsoverweging contact met twee passanten. Eén man fietste zij voorbij ter hoogte van het Willem van Noortplein, maar hij fietste vervolgens haar weer voorbij en verdween. Uiteindelijk spreekt de vrouw op de rotonde bij de Weerdsingel een andere man aan en begon zij te huilen. Ook deze beide mannen worden verzocht contact op te nemen met de politie, via 0900-8844.