Gemeente Tilburg

Datum
2 maart 2006

Verzoek plaatsen parkeermeters Piusstraat

Ondernemers aan de Piusstraat hebben bij de gemeente Tilburg het verzoek ingediend om bij enkele parkeerplaatsen in de straat parkeermeters te plaatsen. Het gaat om het gedeelte van de Piusstraat dat ten zuiden van de Primus van Gilsstraat ligt.

Huidige situatie

In dit gedeelte van de Piusstraat bevinden zich 15 parkeerplaatsen, waarvan 3 met betaald parkeren. Deze 3 parkeerplaatsen bevinden zich ter hoogte van de Heikestraat. Op de overige 12 parkeerplaatsen kan nog vrij worden geparkeerd. De druk op deze parkeerplaatsen is groot. Aangezien de parkeerplaatsen in de meeste nabijgelegen straten bestemd zijn voor vergunninghouders, is het voor bezoekers van de ondernemingen aan de Piusstraat vaak moeilijk om een parkeerplaats te vinden.

Plaatsen 2 parkeermeters

De gemeente wil meewerken aan het verzoek en is van plan nog twee parkeerplaatsen van een parkeermeter voorzien. De parkeerplaatsen bevinden zich in de buurt van huisnummer 365, bij de aansluiting op de Sint Jorisstraat.

Het betaald parkeren geldt:

. van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 2.00 uur;
. op zondag van 12.00 tot 2.00 uur.
Het parkeertarief bedraagt E 1,50 per uur, de maximum parkeerduur is 2 uur.

Besluitvorming
Het college zal een formeel besluit nemen over het plaatsen van beide parkeermeters. Zodra het college dit besluit heeft genomen, wordt het gepubliceerd in het Gemeentenieuws van de Tilburgse Koerier. Belanghebbenden hebben dan de mogelijkheid om tegen het besluit bezwaar te maken. De wijze waarop dit kan, staat in de publicatie vermeld. Na afronding van de hierboven beschreven procedure vindt de daadwerkelijke plaatsing van de parkeermeters plaats.

Meer informatie

Hebt u vragen, dan kunt u contact opnemen met Johan de Jong van de afdeling Ruimtelijke Ordening. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 88 48.


---- --