Ingezonden persbericht


Spill Group bevestigt opvallende trend in gaming: Vrouwen, de nieuwe freaks in on line computerspelletjes

Hilversum, 02 maart 2006 - SPILL GROUP, marktleider en ontwikkelaar van internetcommunities en on line gaming portals in Europa en Azië, stelt een opvallende verschuiving vast in het profiel van hun gebruikers.

De tijd dat on line games bijna uitsluitend tieners weten te boeien, is definitief voorbij, meldt het Nederlandse bedrijf Spill Group. Volwassen mannen en ook opvallend veel vrouwen ontdekken steeds meer dat on line games een aangename vorm van ontstressen en recreëren is. Daar waar jongeren actiegames en MMORG's (Massive Multplayer Roll-playing Games) verkiezen, opteren vrouwen in de leeftijdsgroep van 20 tot 34 jaar eerder voor behendigheidsspelletjes en strategische games waarin inzicht belangrijk is.

Tegen de trend in, kiezen vrouwen nu ook veel meer voor de 'play for real' optie, waarbij je de identiteit van een personage aanneemt. Dat is echt een nieuwe trend, want traditioneel wilden vooral mannen graag een rol aannemen. De gemiddelde speeltijd ligt nu tussen 40 en 45 minuten, waarbij het ook opvalt dat de meesten dagelijks on line games spelen.

"Het aantal vrouwen dat nu actief on line games speelt, leert ons dat het volledige potentieel nog niet bereikt is voor games voor PC's en mobieltjes", zegt Reinout te Brake, Marketing & Business Development Director van de Spill Group. "Aan de hand van deze ontwikkelingen passen wij uiteraard ons aanbod aan. Het is immers ons doel om voor elk soort gebruiker de grootste aanbieder te zijn van hoogkwalitatieve games", besluit te Brake.

SPILL GROUP is een toonaangevende ontwikkelaar en operator van meer dan 30 on line game platforms in Europa. In Nederland is het bedrijf actief met o.a www.chatten.nl, één van de bekendste Chatportals, www.nalo.nl,?portal voor internetdating, www.spelletjes.nl, de grootste on line spelletjessite van Nederland en www.leerlingen.com, de jongerenportal voor 12 t/m 18 jaar. Deze sites bieden de klok rond games en entertainment. Een enorm aanbod van games van allerlei genre is beschikbaar, gaande van trendy arcade classics, razendsnelle racegames, sports tot multi-users games.

Over SPILL GROUP

Het Nederlandse SPILL GROUP werd opgericht in 2001 en heeft verschillende dochterondernemingen in Europa en Azië. SPILL GROUP heeft tot doel om de grootste aanbieder te worden van de beste PC games en GSM. Sinds kort ontwikkelt en beheert het bedrijf meer dan dertig game portals in acht Europese landen, alsook in China, Maleisië en India. 1.2 miljoen bezoekers zoeken elke dag gamefun op de SPILL GROUP portals. Het aanbod bestaat uit meer dan 3.000 on line games van alle genres, strategische games, casual games en fun games. De portals worden eenvoudig gehouden. Zo hoeft registreren niet als je een spel wil starten. Voor meer informatie, surf naar www.spillgroup.com

Bedrijfsinformatie Perscontact Benelux
Reinout HM te Brake Luc Gyzels / Nico Tempelaere SPILL GROUP Holding GlobalCom PR-Network

+31 (0) 6 41 217 648 +32 (0)2 451 00 05
reinout@spillgroup.com luc.gyzels@gcpr.net, nico@gcpr.net


---- --