SBA Euro Child Support Foundation zet eerste stap

Opbrengst inzamelingsactie ruim ¤ 35.000,- aan kleding en speelgoed

TILBURG, 20060302 -- SBA Euro en Alofs Vastgoed zien het als hun plicht om kansarme en zieke kinderen uit het Poolse en Tsjechische werkgebied van SBA Euro te helpen en te ondersteunen. Met het oprichten van SBA Euro Child Support Foundation zetten zij een stap in de goede richting. Intussen is de eerste actie van de stichting een feit. Eind februari vertrokken er twee bussen met de opbrengsten van de inzamelingsactie t.w.v. ¤ 35.000,- naar Polen.


Van 27 t/m 31 januari bezochten Leon Muurmans, Alberto Straalman, Gabi Thomys en Annie van Loenhout van Alofs Vastgoed een viertal tehuizen in Polen. "Vorig jaar hadden we al een aantal kindertehuizen bekeken, om de behoeftes te inventariseren", vertelt Leon Muurmans, vastgoedmanager van Alofs Vastgoed. "Drie van deze kindertehuizen; Krasne Pole, Sowczyce en Bytom hebben we nu wederom bezocht. Een gedeelte van de ingezamelde kleding en speelgoed is hier achtergelaten. Het grootste deel ging echter naar Tarnowskie Gory, een stichting die opvang biedt aan kinderen met spierdystrofie, Downsyndroom en andere handicaps."

Geslaagde actie
Gabriela Kowalska is de woordvoerster van deze stichting. Een paar jaar geleden heeft zij haar zoon verloren aan hersenverlamming. Samen met andere ouders zet zij zich in voor het onderhoud van deze dagopvang. "Tijdens ons bezoek aan het opvanghuis vond er een Olympiade plaats. Zestig kinderen met hun ouders en begeleiders deden mee aan deze spelen. We kregen een gastvrij onthaal en ook de rest van de dag voelden we ons meer dan welkom. Blij verrast nam Gabriela, namens de kinderen en ouders, de kleding en het speelgoed in ontvangst. Deze eerste actie van SBA Euro Child Support Foundation was duidelijk geslaagd. Reden te meer om met net zoveel enthousiasme door te gaan met het opzetten van dergelijke projecten", aldus Leon.

Met dank aan
Dankzij de steun van sponsoren kon SBA Euro Child Support Foundation veel kinderen blij maken. Met dank aan: Cakewalk, Dobber, Bad Boys, Jeep en Zeppelin Zeefdruk. De inzamelingsactie van het speelgoed is verwezenlijkt door betrokken vrienden, kennissen en scholen. De spullen zijn vervoerd in kartonnen dozen van SCA Packaging.

Op www.sbaeuro.com vindt u meer informatie over SBA Euro Child Support Foundation.




SBA Euro