Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wereldkampioen judo Dennis van der Geest opent de 9e Nationale Carrièrebeurs

Voor afstuderend en afgestudeerd talent wordt op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart voor de negende keer het grootste carrière-evenement van Nederland met de beste werkgevers gehouden in de Amsterdam RAI. Inclusief de beursvloer van Het Nationaal Juristencongres op vrijdag 3 maart telt De Nationale Carrièrebeurs maar liefst ruim 230 exposanten en is daarmee het grootste carrière-evenement ooit in Nederland georganiseerd. Op 3 en 4 maart kunnen starters en (young) professionals kennismaken met topwerkgevers als KLM, Unilever, Heineken, Procter & Gamble, ABN AMRO, DSM, ING, Rabobank, The Boston Consulting Group, etc, maar ook met een groot aantal overheids- en onderwijsinstellingen. Zie ook de exposantenlijst op www.carrierebeurs.nl.

Spectaculaire opening
Wereldkampioen judo Dennis van der Geest opent vrijdag 3 maart om 10.15 uur op spectaculaire wijze samen met gastvrouw Ellemieke Vermolen De Nationale Carrièrebeurs. Daarnaast verzorgt de judokampioen de carrièreworkshop 'Hoe word ik een topper' tijdens De Nationale Carrièrebeurs.

Uitgebreid programma
Een van de hoogtepunten van De Nationale Carrièrebeurs is het programmaonderdeel 'Ontmoeting aan de top live'. Jeroen Smit, journalist en presentator van het wekelijkse BNR-radioprogramma Mediazaken, interviewt o.a. Nout Wellink (president van De Nederlandsche Bank), Marc Bolland (COO Heineken), Sjoerd van Keulen (CEO SNS Reaal Groep) en Paul Schuyt (CEO LogicaCMG).

Naast leerzame workshops en bedrijfspresentaties zijn er ook optredens. Zo wordt De Nationale Carrièrebeurs op vrijdag afgesloten met optredens van Jim, bekend van Idols en Dancing with the Stars, en de razend populaire volkszanger Peter Beense. Op zaterdag sluit de populaire Haagse popgroep Di-rect met een spetterend optreden de beurs af.

De Nationale Branchecongressen
Parallel aan De Nationale Carrièrebeurs worden in de Amsterdam RAI branchecongressen gehouden voor o.a. juristen, ingenieurs en accountants, met als doel de kennis van het vak en organisaties verder te verdiepen. Ook zijn er congressen die zich specifiek richten op vervolgstudies, het bank- en verzekeringswezen en de IT. Nieuw dit jaar is Het Nationaal Overheidscongres, met daarin inhoudelijke workshops over onder meer de carrièremogelijkheden bij de overheid. Gespreksleiders hier zijn Samira Abbos en Roderick Veelo. Tal van prominenten uit hun vakgebied verlenen hier hun medewerking aan. Zo neemt de bekende strafpleiter Gerard Spong op Het Nationaal Juristencongres deel aan de workshop 'Mijn eerste pleidooi', geeft astronaut André Kuipers tijdens Het Nationaal Ingenieurscongres de workshop 'André Kuipers en de Nederlandse ruimtevaart', debateert Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-Raad, over 'De toekomst van het Nederlandse bachelor-master-stelsel' op Het Nationaal Mastercongres, en is Paul Koster (bestuurslid Autoriteit Financiële Markten) aanwezig op Het Nationaal Accountantscongres bij de workshop 'De toekomstige accountant: controleur of adviseur?'. Burgemeester Job Cohen geeft daarnaast een workshop over 'heb jij talent voor Amsterdam?'.

BestGraduates 2006
Nieuw dit jaar is de ontvangst op De Nationale Carrièrebeurs van ruim 750 high potentials die in 2006 afstuderen aan een Nederlandse universiteit en meedoen aan de zeer exclusieve BestGraduates 2006 game. Deze mensen maken niet alleen kans om uiteindelijk dé BestGraduate te worden, er zijn tevens zeer exclusieve superprijzen te winnen, zoals bijvoorbeeld Summer Courses aan Harvard en Cambridge University, een VIP-arrangement naar de lancering van de Europese Ariane 5 draagraket in Zuid-Amerika, kaartjes voor de WK-voetbalfinale in Berlijn, een reis naar de Olympische Spelen in Beijing en een wereldreis.

Organisatie
De Nationale Carrièrebeurs is een evenement van Memory Productions Events, ook verantwoor-delijk voor bijv. de organisatie van Het Jobnet Career Event, dé carrièrebeurs voor professionals.

Noot voor de redactie/