Gemeente Weert

15 februari 2006

Dit is een gemeenschappelijk persbericht van de gemeente weert, woonmaatschappij wonen weert en de stichting land van horne

Onthulling bouwborden op vrijdag 3 maart a.s.

Twee beeldbepalende projecten in keent binnenkort van start

Om aan te geven dat over enkele maanden begonnen wordt met de bouw van twee beeldbepalende projecten in de wijk Keent, wordt vrijdagmiddag 3 maart a.s. een tweetal bouwborden onthuld. Een staat er op de hoek St. Jozefslaan/Zuiderstraat, waar een woonzorgcomplex zal verrijzen; het andere op de hoek Ringbaan-Zuid/Kerkstraat, waar aan de nabij gelegen Pastoor Frantzenstraat na sloop van woningen een nieuwbouwproject wordt gerealiseerd.

De onthulling van het bord aan de Zuiderstraat geschiedt om 15.00 uur gezamenlijk door Simon Jansen, directeur van woonmaatschappij Wonen Weert en opdrachtgever en verhuurder van het project, wethouder René Verheggen, met o.m. stadsontwikkeling en volkshuisvesting in zijn portefeuille, en Ger Peijs, directeur van de Stichting Land van Horne, de stichting die in het woonzorgcomplex de verzorging voor zijn rekening neemt.

In het woonzorgcomplex komen 30 verpleeghuisplaatsen voor demente bejaarden en 57 zorgwoningen. De 30 verpleeghuisplaatsen worden in 5 groepswoningen gesitueerd. In deze groepswoningen wordt de leefsituatie van een gezin nagebootst. De zorgwoningen bestaan uit zelfstandige appartementen met twee slaapkamers. Om in aanmerking te komen voor de zorgwoningen is een CIZ-indicatie vereist. De woningen worden toegewezen door Land van Horne. Met het complex is een totale investering gemoeid van rond de E 13 miljoen.

Pastoor Frantzenstraat
Na de onthulling van het eerste bouwbord trekt het gezelschap naar de hoek Ringbaan-Zuid/Kerkstraat waar een tweede bord wordt onthuld. Dat gebeurt (opnieuw gezamenlijk) door Simon Jansen, directeur van opdrachtgever Wonen Weert, wethouder Marie-Michèle Stokbroeks, voor o.m. het project Keent Kiest Kwaliteit, en mevr. Mia Korsten, die al bijna 50 jaar in de Pastoor Frantzenstraat woont en als lid van de bewonersklankbordgroep nauw betrokken is bij de nieuwbouwplannen. De meeste van de 26 verouderde huurwoningen aan de Kerkstraat en Pastoor Frantzenstraat zijn binnenkort gesloopt. Daarvoor in de plaats komen in totaal 65 huur- en koopwoningen, zowel grondgebonden eengezinswoningen, als seniorenwoningen en appartementen. De laatste van de 26 huurwoningen worden gesloopt zodra de eerste woningen klaar zijn, eind 2007.

Voor het totale project is een nieuwe projectnaam gekozen, die gelijktijdig met het bouwbord onthuld zal worden. Alle huizen worden gebouwd in opdracht van Wonen Weert. Het project vergt een investering van bijna E 15 miljoen. De gemeente zorgt voor de aanleg van nieuwe woonstraten en de herinrichting van de speeltuin in het project.

2006.026 JN

---- --