Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie informeert allochtonen over politievak

Apeldoorn - De Turkse consul-generaal, de heer O. Ertugruloglu, is vrijdagavond 3 maart as in Apeldoorn gastspreker op een informatiebijeenkomst van de politie voor allochtone Nederlanders, over het werken bij de Nederlandse politie. Hij ondersteunt het initiatief van de politieregio's Noord- en Oost-Gelderland, IJsselland en Twente die gezamenlijke een wervingscampagne zijn gestart, gericht op allochtone Nederlanders. De drie politieregio's willen graag een goede afspiegeling zijn van de samenleving en om die reden meer allochtone Nederlanders in een functie bij de politie aanstellen. De informatiebijeenkomst van 3 maart a.s. wordt gehouden in het gebouw voor culturele bijeenkomsten gelegen naast de Eyup Sultan Moskee, aan de Molendwarsstraat in Apeldoorn en begint om 20.15 uur. De avond wordt georganiseerd door het Bureau Interregionale Werving en Selectie Oost-Nederland te Deventer.

Actieve aanpak Voor deze campagne heeft de politie de rollen omgekeerd. Zij wacht niet tot de sollicitanten naar haar toekomen maar gaat bij deze campagne tijdens een aantal bijeenkomsten zélf naar de mensen toe om zich te presenteren, om daarmee de interesse te wekken voor het politievak. Uit ervaring is gebleken dat de gebruikelijke wervingskanalen van de politie, zoals advertenties, tv-spotjes, internet e.d. niet voldoen bij de werving van allochtonen. Die campagnes leveren wel allochtone sollicitanten op maar niet voldoende, om tot een goede afspiegeling te komen. De drie politieregio's proberen daarom met deze actieve aanpak meer allochtone sollicitanten te vinden met belangstelling voor het politiewerk.

De campagne Het interregionaal bureau werving & selectie van de drie korpsen gaat de komende maanden op bezoek bij moskeeën, culturele centra en jongerencentra voor allochtone Nederlanders om aan belangstellenden meer te vertellen over het werken bij de politie.

Programma informatie-avond

De districtschef van de politie Apeldoorn, de commissaris Bert Westland, zal de avond openen. Consul-generaal de heer O. Ertugruloglu, spreekt de aanwezigen toe en Eric Pattiselanno van het interregionaal wervingsbureau houdt een presentatie over het werken bij de politie en de politie als werkgever. Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan een forum bestaande uit Bert Westland politiechef Apeldoorn, Eric Pattiselanno hoofd wervingsbureau en politiemedewerkers waarvan enkele met een allochtone achtergrond. De avond begint om 20.15 uur . De zaal is open vanaf 20.00 uur. Informatienummer Bureau Interregionale Werving en Selectie : 0570 - 66 80 90
---

Noot: