Gemeente Rotterdam

Persbericht

Rotterdam, 27-2-2006

Finale Verenigde Naties van Rotterdam: Erkel brengt 50 nationaliteiten bijeen.

Op vrijdagmiddag 3 maart vindt in de Rotterdamse club Now & Wow de grote finale plaats van de 'Verenigde Naties van Rotterdam': het ambitieuze idee van CDA-kandidaat Arjan Erkel (www.arjanerkel.nl) om met zo veel mogelijk Rotterdammers van zo veel mogelijk verschillende nationaliteiten het nieuwe Rotterdam-lied ten gehore te laten brengen.

Op dinsdag 17 januari gaf oud-premier Ruud Lubbers de aftrap van de 'Verenigde Naties van Rotterdam'. Hij moedigde Erkel toen aan om minimaal vijftig verschillende Rotterdamse nationaliteiten op 3 maart bijeen te brengen.

Sindsdien heeft Erkel geen dag stil gezeten. Met rappers en een spontaan koor van 60 verschillende Rotterdammers heeft hij een single opgenomen en uitgebracht: 'Rotterdam voor Iedereen'. Met dit nieuwe Rotterdamlied is hij dagelijks op pad gegaan. Erkel: "Het doel van mijn campagne is om mensen bijeen te brengen. Niet om een hit te scoren. De stad is weliswaar veiliger geworden, maar steeds minder mensen voelen zich thuis in de stad. Door meer saamhorigheid wil ik die verharding tegengaan."

De verwachting is dat Erkel meer dan vijftig nationaliteiten zal gaan halen. Erkel: "Dat zou een geweldig signaal voor de stad zijn. De meeste mensen zijn dat negatieve gedoe over allerlei bevolkingsgroepen in Rotterdam meer dan zat. Dat is me wel duidelijk geworden in de gesprekken die ik gevoerd heb."

De finale van de 'Verenigde Naties voor Rotterdam' wordt gehouden van 15.30 uur tot 17.30 in Now & Wow aan de Maashaven. Iedere Rotterdam is hierbij welkom.Ruud Lubbers zal eerst zijn visie over het Rotterdam van de toekomst geven. Na zijn lezing zullen alle verzamelde Rotterdammers met elkaar het Rotterdamlied gaan oefenen om het vervolgens als één koor te kunnen uitvoeren. Het koor zal ondersteund worden door de rapper van Mysty, ABC en Joseph Bangura.

Arjan Erkel (197), geboren en getogen in Rotterdam, werd in 2002 ongewild wereldnieuws toen hij, als medewerker van Artsen zonder Grenzen, door rebellen in Dagestan, Rusland ontvoerd werd. Na zijn terugkeer in Nederland werd hij door diverse politieke partijen benaderd. Bewust koos hij voor het CDA, een partij die net als hij bruggen willen slaan tussen de verschillende culturen in Rotterdam. Landelijke ambities heeft hij niet. Hij voelt zich thuis in Rotterdammer en wilt zich vooral inzetten voor een 'onverdeeld' Rotterdam.

Einde persbericht


---

Noot voor redactie/