Gemeente Heerde

Persbericht

Kamercommissie bekijkt vrijdag gebied eventuele hoogwatergeul in gemeente Heerde

Een delegatie van de Vaste commissie Verkeer en Waterstaat uit de Tweede Kamer komt vrijdag 3 maart naar de gemeente Heerde voor een werkbezoek. De commissie is hiervoor uitgenodigd door de gemeente Heerde en LTO Noord. Het werkbezoek geeft de leden een beeld van het gebied waar de hoogwatergeul zou moeten komen.

Na ontvangst in café-restaurant de Keet van Heerde geeft de voorzitter van LTO Noord, afdeling Heerde een toelichting op de plannen en alternatieven voor de hoogwatergeul. Naast de leden van de commissie is ook het bestuur van LTO Noord, de fractievoorzitters van de Heerder raad en burgemeester Hoornstra hierbij aanwezig.

Het gezelschap vertrekt rond 10.00 uur voor een rondrit per bus langs verschillende locaties die aangewezen zijn voor het aanleggen van de hoogwatergeul. De route loopt langs de IJsseldijk, Marle en Het Oever. Tijdens de rit wordt er op twee plaatsen gestopt, waardoor er gelegenheid is voor een gesprek met eigenaren van boerenbedrijven die in het tracé van de hoogwatergeul liggen.

Rond 11.30 uur worden de leden verwacht in de raadzaal van de gemeente voor een bijzondere, openbare raadsvergadering. Hier worden de alternatieven besproken die er zijn voor de afvoer van het water. Tijdens de bijeenkomst wordt het onderzoeksrapport, dat in opdracht van de gemeente Heerde is vervaardigd, aan de leden van de Vaste Kamercommissie aangeboden en toegelicht.


---




Gemeente Heerde