Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dertig uur lang PvdA-activiteiten in de hele stad

Haarlem kleurt rood tijdens PvdA Marathon

Haarlem zal vrijdag 3 en zaterdag 4 maart gedurende ruim dertig uur rood kleuren. Want dan organiseert de PvdA haar PvdA Marathon, de afsluiting van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de PvdA Marathon vinden overal in de stad allerlei activiteiten plaats.

De PvdA Marathon begint vrijdag 3 maart om 11:00 uur met een rondleiding door het nieuwe Reinaldahuis en de Bibliotheek Oost. Vervolgens zal de PvdA vanaf 12:00 uur helpen bij het uitdelen van maaltijden aan dak- en thuislozen bij Stem in de Stad. Om 14:00 uur zal de PvdA de Turkse Seliminye Moskee bezoeken. Om 14:00 uur kunnen Haarlemmers ook deelnemen aan een fietstocht langs verschillende cultuurpodia in de stad. Onder meer wordt het officiële startschot gegeven voor de verbouwing van de Stadsschouwburg. Op het EBH-terrein in de Waarderpolder vindt een gesprek plaats met kunstenaars die daar een atelier hebben. Om 15:00 uur bezoekt de PvdA 't Landje in het Garenkokerskwartier. Hier wordt met jongeren gesproken over de nieuwe inrichting van dit gebied, met onder meer voorzieningen voor skaters.

De vrijdagavond staat voor de PvdA in het teken van horeca en uitgaan. Om 19:00 uur wordt een Marokkaans Café bezocht. Vervolgens wordt er vanaf 20:00 uur in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland een wandeling door de stad gemaakt. Met diverse betrokkenen zal worden gesproken over uitgaansklimaat, regelgeving en toerisme. Aansluitend organiseren de Jonge Socialisten in de PvdA vanaf 22:00 uur een kroegentocht. In verschillende kroegen in de stad zullen flyers en rode PvdA-condooms worden uitgedeeld. Bij dit avondprogramma zal ook kamerlid Aleid Wolfsen te gast zijn.

Zaterdag 4 maart organiseert de PvdA om 10:15 uur een politiek café in Spaarndam-West. Vanaf 11:30 uur gaan PvdA-ers helpen met schilderen en schoonmaken in kinderboerderij Nijmanshofje. En vanaf 13:00 uur voert de PvdA huis-aan-huis gesprekken in de Meerwijk. Ook is de PvdA de hele dag met een marktkraam te vinden op de Grote Markt en in Winkelcentrum Schalkwijk.

De PvdA Marathon wordt zaterdag 4 maart vanaf 16:00 uur afgesloten met een Politieke Talkshow in de bovenzaal van restaurant XO aan de Grote Markt in Haarlem. Hier zal de PvdA contracten met de stad ondertekenen. In deze contracten belooft de PvdA voor welke punten die tijdens de campagne naar voren zijn gekomen zij zich na de verkiezingen hard zal gaan maken. Bij deze Politieke Talkshow zal ook PvdA-kamerlid Frank Heemskerk te gast zijn. De talkshow wordt gepresenteerd door wethouder Maarten Divendal en kandidaat-raadslid Helga Koper.

Haarlemmers worden van harte uitgenodigd om bij deze activiteiten aanwezig te zijn. Het complete programma van de PvdA Marathon is vanaf woensdag 1 maart te vinden op de website van de PvdA Haarlem: www.stempvdahaarlem.nl.

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht