Partij van de Arbeid


Den Haag, 28 februari 2006


Wouter Bos in Hengelo en Enschede


Op vrijdag 3 maart is PvdA fractievoorzitter Wouter Bos in Hengelo en Enschede. Dit bezoek maakt deel uit van zijn tournee langs alle 12 provincies in Nederland in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA-voorman zal proberen met zoveel mogelijk kiezers in contact te komen om ze te overtuigen om in Hengelo en Enschede voor een Sterk en Sociaal Nederland te kiezen. Bos zal vooral de gevolgen van de hardvochtige maatregelen van dit kabinet voor het lokale beleid aan de orde stellen.


Wouter Bos begint zijn bezoek om 13.00 uur bij het project "Scoren in de wijk van FC Twente" in Hengelo (Kuipersdijk) Dit project geeft jongeren via een beroepskeuzeprogramma nieuwe kansen. FC Twente en Twentse bedrijven bieden deze jongeren stageplekken.
Wouter Bos wordt over het project geïnformeerd door Gerard Oude Vrielink (Commissaris FC Twente) en gaat vervolgens in gesprek met deelnemers, medewerkers en buurtvaders van de wijk Berflo Es. Deze wijk is geadopteerd door FC Twente.
Wouter Bos zal tijdens dit bezoek een PvdA plan presenteren om jongeren aan stageplekken te helpen


Vervolgens vertrekt hij naar Winkelcentrum Hasseler Es in Hengelo. Wouter Bos zal hier vanaf 14.10 uur een korte toespraak op de 'zeepkist' houden en rozen uitdelen, flyeren en in gesprek gaan met het winkelende publiek.


De middag wordt vanaf 15.30 uur in Enschede in winkelcentrum Wesselerbrink (Wesseler Nering) afgesloten met een 'zeepkist' toespraak en rozen uitdelen.