Ingezonden persbericht


Persbericht: 24 uursactie Entrée voor Curaçaose kinderen

Beste Meneer/ Mevrouw,

Wie zijn wij?
Deze mail wordt verstuurd namens de jongeren uit jongerencafé Entrée uit Delft. Wij zijn een jongerencafé die al 12 jaar klaarstaat voor alle jongeren van 15 tot 30 jaar. Twee jongerenwerkers zijn steeds beschikbaar voor de jongeren als zij een probleem of iets op hun hart hebben, en erover willen praten. Maar de bezoekers komen natuurlijk ook om gewoon een gezellige avond te hebben door middel van te poolen, darten, tafelvoetballen en om gezellig te kletsen met elkaar. Achtergrond, afkomst en persoonlijkheid van de jongeren worden er altijd gerespecteerd. Als centrale waarden hanteren we veiligheid, respect, geborgenheid en verantwoordelijkheid. Verder werken er ook nog 12 getrainde vrijwilligers die ook altijd klaarstaan voor de bezoekers. Misschien heeft u ons al in de krant zien staan, wij hebben dit jaar de Delftse Pluim gewonnen voor de beste vrijwilligersorganisatie van 2005!! Wij zijn hier erg dankbaar voor!

Wat gaan we doen? En waarom?
Aankomende zomer (rondom 17 juli) gaan wij naar Curaçao om daar een kindertehuis 'Promise' van stichting 'Meant to Shine' op te knappen. Promise zorgt voor jonge kinderen wiens ouders ofwel gedetineerd of drugsverslaafd zijn (zie*). Wij gaan er een omheining en een overkapping voor een speelplaats maken zodat de kinderen niet de hele dag in de zon hoeven te spelen. Wij gaan er ook een aantal kinderactiviteiten organiseren om hen een leuke tijd te bezorgen. Op deze manier werken we aan een hoopvolle toekomst voor antilliaanse kinderen, waardoor deze niet als probleemjongeren hoeven te eindigen. Ook zal er meer wederzijds begrip ontstaan door het contact met elkaar, waardoor discriminatie niet snel meer de kans krijgt. Daarnaast geven we zo ook vorm aan onze medeverantwoordelijkheid naar onze koninkrijksgenoten.

Waarom nu de pers erbij halen?
Deze reis naar Curaçao is natuurlijk niet zonder hoge kosten. Daarom houden wij verschillende acties om geld in te zamelen. Een van deze acties vindt aanstaande vrijdag 3 maart plaats: een 24 uursactie beginnend van vrijdagavond 20:00u en eindigend zaterdagavond 4 maart 20:00u. Wij gaan dan met 2 hometrainers een aantal rondjes Curaçao fietsen. Het café zal dan ook gewoon open zijn. Alle werkvakantiedeelnemers hebben hiervoor een sponsorlijst meegekregen en zoeken zoveel mogelijk sponsors. Vrijdag om 20:00 zullen onder anderen lijsttrekker Harold van Til en Hildebrand van Kuijeren, beiden van Chistenunie-SGP Delft, en lijsttrekker Serge Djordjevic van Delft vooruit! de fiets betreden om deze actie te starten en bij te staan. Wij zouden aan dit goededoelen-evenenment graag wat aandacht, bekendheid en 'airplay' geven! Daartoe nodigen wij u uit om verslag te doen van dit gebeuren! Wij zouden daarmee erg geholpen zijn!

De plaats waar deze actie gehouden wordt is:

Jongerencafé Entrée
Koornmarkt 8
2611 EE delft
(015) 2122523

Namens de Entréejongeren:
Belia westmaas en Michael Stijger

Voor contact opnemen met een der jongerenwerkers of de voorzitter:

Arno Rach (jongerenwerker)
Thuis: 015-2568743 / Mobiel: 06-40071935
Email: arno@jongerenentree.nl

Els Bas - de Groen (jongerenwerker)
Mobiel: 06-26606313
Email: els@jongerenentree.nl

Arnold van Popering (voorzitter-externe contacten) Thuis: 015-2625384
Email: popering@filternet.nl

*Het doel van het kinderopvanghuis Promise is het opvangen, opvoeden en begeleiden van kinderen van 0 t/m 12 jaar in een groothuisgezin. Hierbij richt het huis zich met name op kinderen van verslaving/ verslavingsgerelateerde en/of gedetineerde ouder(s)


---- --