Stadsdeel Amsterdam-Noord

Verhalen vertellen op website Nieuwendam-Noord

Op vrijdag 3 maart opent portefeuillehouder leefbaarheid, Chris de Wild Propitius, tijdens een eerste workshop de website van het project Internet in de Wijk. De workshop vindt plaats in buurtcentrum Het Zwanenmeer. Daar wordt de website www.dewijkvertelt.nl gelanceerd. De site is bedoeld voor bewoners en wordt gemaakt door bewoners van Nieuwendam-Noord. Het project Internet in de wijk is onderdeel van de activiteiten van het sociaal programma Nieuwendam-Noord. Het activiteitenprogramma heeft als doel de onderlinge contacten tussen buurtbewoners te bevorderen tijdens de vernieuwing van het gebied.

Vanaf de openingsdag is er iedere eerste vrijdag van de maand van 15.00 uur tot 17.00 uur een workshop verhalen vertellen en schrijven voor de website. Het onderwerp van deze eerste workshop is: Iets nieuws voor de buurt. Alle buurtbewoners, klein en groot, zijn van harte welkom. Enthousiaste deelnemers aan de workshops vormen de toekomstige redactie. De workshops van 3 maart en 7 april vinden plaats in het Zwanenmeer aan de Beemsterstraat.

Bewoners kunnen zelf tekst en beeld aanleveren voor en via de site. De redactie verzorgt de plaatsing van de inzendingen. Redacteurs krijgen hierbij ondersteuning van de Stichting Taalvorming die het internetproject uitvoert en de workshops verzorgt. Stichting Taalvorming biedt verder workshops op maat, aan groepen bewoners en instellingen in Nieuwendam-Noord.

Meer informatie: www.dewijkvertelt.nl of mail naar info@dewijkvertelt.nl