Violiste Charlotte Bon te gast in 'Vreemde Kostgangers'.

Charlotte bon

PERSBERICHT

Hilversum, 1 maart 2006

Violiste Charlotte Bon te gast in 'Vreemde Kostgangers'.

Charlotte Bon zal a.s. vrijdag om 21.45 op Nederland 1 optreden in het programma 'Vreemde Kostgangers' van de EO.
In dit programma ontmoeten mensen elkaar, die in hun leven gedreven worden door totaal verschillende passies. In deze aflevering zal Charlotte Bon meevaren met een van de grootste binnenvaart containerschepen van Nederland. Zij zal vertellen over haar passie en diverse vioolsolo's ten gehore brengen.

Charlotte Bon werd voor dit programma benaderd, omdat zij een bekende naam als concertvioliste heeft. Zij stamt uit een muzikaal geslacht en haar viooltalent werd vroeg ontdekt. Zij is al jaren actief op de Nederlandse podia. Zij heeft nationale bekendheid gekregen met haar Wiener Melange Orkest en met het uitbrengen van vele theaterproducties.
Zo bracht zij in 2000 o.a. een theaterproductie op de planken met de muziek van haar overleden broer de componist Willem Frederik Bon met het stuk Erik's Wonderbaarlijke Reis, met als verteller Edwin Rutten.
In 2002 bedacht Bon de Textielkunst Concerten waar o.a. Leonie Sazias haar medewerking aan verleende met haar boeiende textiel ontwerpen.

Bon Records
In januari 2006 heeft Bon haar platenmaatschappij Bon Records opgericht. Voor het eerst in de Nederlandse muziekgeschiedenis zal deze violiste zonder hulp van sponsoring/subsidie een CD gaan opnemen met een Duits Symponie Orkest: het West-Saeksisches Symphonie Orchester uit Leipzig. Dit professionele orkest heeft een jarenlange traditie op het gebied van de klassieke muziek.

Door haar gedrevenheid en drang tot onderscheiden heeft zij besloten tot deze grote stap. Zij heeft de overtuiging dat alles wat niveau en allure heeft het vroeg of laat zal winnen.
Zij is ervan overtuigd dat Nederland behoefte heeft aan een nieuwe muziekstroming: Romantische luistermuziek in een 21e eeuwse sound.
De eerste CD zal medio november uitkomen onder het Bon Records label en zal een Kerst CD worden met cross-over muziek tussen de Amerikaanse traditionals en de West-Europese klassieke muziektraditie en dit op het allerhoogste niveau.
---