Gemeente Breda

Voetbalkooi officieel geopend

Wethouder A.J.G. Oomen en de voorzitter van NAC, de heer W. van der Hoeven, ondertekenen op vrijdag 3 maart om 11.00 uur een intentieverklaring waarin NAC Breda een naam verbindt aan de nieuwe voetbalkooi op het pleintje achter de Odilia van Salmstraat. Aansluitend aan de ondertekening wordt de naam van de voetbalkooi onthuld.

Twee jaren geleden is op het binnenpleintje achter de Odilia van Salmstraat een voetbalkooi geplaatst. De afgelopen tijd zijn er nogal wat klachten over de voetbalkooi binnengekomen bij politie en stadsbeheer. De klachten lopen uiteen van ballen die in de tuinen van omwonenden terecht komen tot aan hulpdiensten, waaronder de brandweer, die aangaven dat bij eventuele calamiteiten de woningen langs de achterkant niet goed te bereiken zijn. De gemeente is op zoek gegaan en denkt een zeer goed alternatief gevonden te hebben in dit type voetbalkooi.

In de intentieverklaring die NAC en de gemeente ondertekent, staat dat NAC Breda tenminste vier maal per jaar een activiteit ten behoeve van jongeren organiseert en/of ondersteunt. De gemeente wordt geïnformeerd over deze activiteiten.

Breda, 1 maart 2006