D66

Werkbezoek Anadolu met Fatma Koser Kaya

03-03-2006

D66 Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya brengt werkbezoek aan de Turkse vereniging ANADOLU

Op vrijdag 3 maart (13.00 - 15.00 uur) brengt het Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya samen met Daphne Bergman, fractievoorzitter D66-Gouda en de D66-leden Elma de Ronde en Christine Valk een werkbezoek aan de vrouwen van de Turkse vereniging Anadolu. Het thema van het werkbezoek is de sociaal-economische zelfstandigheid van de vrouw. Maar ook onderwijs en opvoeding, onderwerpen die veel vrouwen na aan het hart liggen, kunnen aan de orde komen.

Met het verwerven van economisch zelfstandigheid zijn vrouwen in staat ook andere obstakels te doorbreken. Vrouwen moeten in alle vrijheid hun eigen keuzen kunnen maken. Een keuze voor een carrière of om huisvrouw te zijn maakt daarbij geen verschil. Maar zolang de basisvoorzieningen niet goed geregeld zijn, kunnen vrouwen niet in alle vrijheid kiezen. De vaste structuren op de arbeidsmarkt moeten veranderen: de werktijden spelen zich nog steeds af tussen 9 en 5. De dienstverlenende instanties zijn om zichzelf heen georganiseerd maar niet om de ouders en kinderen. Op een vrijdagmiddag kun je vrijwel nergens meer terecht. De politiek resp. overheid moet deze zaken veranderen. Maar de verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de overheid. Vrouwen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid. Ze moeten kansen benutten, maar hoeven niet te accepteren dat ze niet gelijkwaardig worden behandeld. Gelijke kansen moet je opeisen.

Fatma Koser Kaya is sinds 8 september 2004 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. In de Kamer houdt mevrouw Koser-Kaya zich onder meer bezig met volksgezondheid, welzijn en sport en met sociale zaken. Fatma Koser Kaya werd geboren op 20 februari 1968 in Çarsamba, Turkije. Op 6-jarige leeftijd verhuisde Fatma met haar moeder en broers en zussen naar Nederland. Na de middelbare school gaat zij rechten studeren aan de Katholieke Universiteit Brabant. Na haar rechtenstudie heeft Fatma Koser Kaya aan het Max Planck Instituut te Freiburg onderzoek verricht naar de mogelijkheden van een permanent internationaal straftribunaal. Tevens heeft zij meegewerkt aan een handboek mensenrechten, het zgn. "Human Rights Reference Handbook".

Sinds januari 1997 is zij als procesjurist werkzaam bij de FNV. Als procesjuris is Fatma Koser Kaya vooral werkzaam geweest op het gebied van het arbeidsrecht, sociaal verzekeringsrecht en internationaal privaatrecht. In 2004 is zij tevens beëdigd als kantonrechterplaatsvervanger in Gouda, maar vanwege haar Kamerlidmaatschap inactief in deze functie. Koser Kaya wil zich graag inzetten voor arbeid, zorg en vrijheid. In haar werkzaamheden staat de sociaal-economische ontwikkeling van de mens en met name van de vrouw centraal.

Locatie: Turkse vereniging Anadolu, Sportlaan 2a te Gouda (nabij Sporthal De Springers)

Aanvang: 13.00 uur

Voor nadere informatie:

Gerard Lukassen D66 Gouda

Email g.j.lukassen@hetnet.nl

Tel (0182) 559417

---

Sophie in 't Veld houdt Eurospreekuur in Venlo

04-03-2006

Sophie in 't Veld zal op zaterdag 4 maart van 10.00 tot 13.00 uur een Eurospreekuur houden in Venlo.

Iedereen met vragen of opmerkingen over 'Europa' kan binnenlopen.

"De Europa-spreekuren zijn laagdrempelige bijeenkomsten in openbare locaties als bibliotheken, scholen, cafés, sportkantines etc. waar mensen bij mij langs kunnen komen om te vertellen hoe zij denken over Europa, wat voor vragen ze hebben en wat ze verwachten van het Europees beleid of omdat ze gewoon kennis willen maken met een Europarlementariër. Open staan voor de vragen van burgers, onze standpunten uitdragen, maar bovenal: aanspreekbaar zijn voor de kiezer en achterban. De politiek, maar bovenal Europa, is geen ver-van-je-bed-show maar gaat over concrete zaken."

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met

Frans Aerts
lijsttrekker D66 Venlo
fhtmaerts@home.nl

---

D66 Bussum beantwoordt vragen kiezers

04-03-2006

D66 kandidaten in Bussum

Zaterdag 4 maart zullen de diverse D66 kandidaten van de Bussumse lijst de gehele dag aanwezig zijn in hun gemeente om antwoord te geven op vragen die bij het publiek leven en hun verkiezingsprogramma toe te lichten.

Johan Cnossen (2) en Alexander Overdiep (3) zijn tussen 10:30 en 11:30 aanwezig op het Veerstraat en de Nassaustraat. Tussen 11:45 en 12:30 zijn Johan Cnossen, Alexander Overdiep en lijsttrekker Mimy Sluiter te vinden op de Laarderweg ter hoogte van het Prinses Margrietplantsoen. Van 12:30 tot 13:45 zijn Mimy Sluiter en Marco Bunge (14) te vinden bij de Vomarsupermarkt op de Landstraat. Van 12:45 tot 13:45 staan Alexander Overdiep (3), Hans Jonker (4) en Bas Verhey (5) op de Koekoekslaan ter hoogte van de Catharina van Reneslaan. Bas Verhey
(5) en Marco Bunge (14) zijn van 14:00 tot 15:00 te vinden op het Wilhelminaplantsoen en de Havenstraat. Johan Cnossen (2) en Alexander Overdiep (3) zijn tussen 14:00 en 15:00 te vinden in Kapelstraat/Landstraat/Havenstraat. Van 15:15 tot 15:45 zijn Alexander Overdiep (3), Hans Jonker (4) en Marco Bunge (14) op de Huizerweg bij het postkantoor en tot slot zijn zij van 16:00 tot 16:30 aanwezig op de Huizerweg ter hoogte van Boerhout-Sauter.

Meer informatie bij Alexander Overdiep, voorzitter D66 Bussum, tel: 06-21873921 of e-mail alexander@overdiep.nl

---

Debat tussen Boris Dittrich en Abu Jahjah

05-03-2006

"Spotprenten over de profeet Mohammed vallen in dezelfde categorie als radicale Imams die homoseksuelen kwetsen."

Bovenstaande stelling zal aan de orde komen op zondag 5 maart in het debat tussen Boris Dittrich, lid van de Tweede Kamer voor D66 en Dyab Abu Jahjah, voorzitter van de Arabisch Europese Liga. Tijdens het debat wordt aan de hand van verschillende stellingen ingegaan op het integratievraagstuk in relatie tot de thema's politiek, onderwijs en veiligheid. Het debat zal worden geleid door Paul van Liempt, journalist van Vrij Nederland en BNR Nieuwsradio.

Enkele jaren geleden zouden Dittrich en Abu Jahjah met elkaar in debat gaan onder leiding van Theo van Gogh. Op het laatste moment is dat debat toen afgelast i.v.m. uitlatingen van Van Gogh. Omdat het thema `integratie' in de campagne voor de gemeenteraads- en deelraadsverkiezingen een belangrijke rol speelt, leek het D66 Amsterdam Zuid goed om het debat alsnog te laten plaatsvinden.

Aan de hand van stellingen die ingaan op de thema's politiek, onderwijs en veiligheid zullen Dittrich en Abu Jahjah hun visie geven op integratie in Nederland in het algemeen en in Amsterdam in het bijzonder. Uiteraard zullen de Diamantbuurt, overlast veroorzakende jongeren en `witte en zwarte scholen' niet onbesproken blijven. De vraag is of Dittrich en Abu Jahjah het eens kunnen worden over de aanpak van dergelijke problemen.

Locatie:Theater Odeon, Singel 460, 1017 AW Amsterdam

Aanvang: 15.00 uur (debat begint om 15:30

Toegang: gratis

Meer weten?

Paul Guldemond (D66 Amsterdam Zuid), paulguldemond@hotmail.com, 06-12241387 / 020-7712687

---

Landelijk uitslagenavond Gemeenteraadsverkiezingen 06

07-03-2006

Deze dag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Naast de lokale uitslagenavond in uw eigen gemeente, wordt er ook een landelijke uitslagenavond georganiseerd. Deze vindt vanaf 20.00 uur plaats in het Restaurant Mercurius Prins Hendrikkade 20 / 21, te Amsterdam. Zoals gebruikelijk schakelt de NOS in haar uitslagen-uitzending regelmaat met de locaties waar de landelijke partijen de uitslagen afwachten. Ook vanaf de D66-locatie wordt meerdere malen die avond uitgezonden. De NOS-uitzending start om 20.45 uur, zorg dat je voor deze tijd aanwezig bent!

Restaurant Mercurius biedt de mogelijkheid om op de verkiezingsdag voor 29 Euro 50 te genieten van een drie-gangen menu. Reserveren kan via 020 521 70 10.

Routebeschrijving:

Mercurius bevindt zich in hartje Amsterdam, tegenover het Centraal Station. De makkelijkste wijze om ons te bereiken is het openbaar vervoer, maar mocht u liever gebruik maken van eigen vervoer dan is er genoeg parkeergelegenheid in de nabije omgeving.

Vanaf de ring:
Afslag S 103 : U gaat rechtdoor de Haarlemmerweg af; deze loopt vanzelf over in de Prins Hendrikkade.
Afslag S 116 : U gaat rechtdoor de Nwe Leeuwarderweg af, vervolgens rechtdoor de IJtunnel in, daarna rechtsaf Prins Hendrikkade op

Zie ook www.restaurant-mercurius.nl

---

Gemeenteraadsverkiezingen 2006! Stem D66

07-03-2006

Vandaag worden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad gehouden. Meer weten over de ideeën die D66 heeft voor uw wijk en gemeente? Kijk dan op http://www.d66.nl/provincie108 voor uw eigen gemeente.

---

Landelijk congres D66 in Den Bosch

13-05-2006

Het landelijke congres van D66 vindt vandaag plaats in Den Bosch. Programma en locatie volgen.

---