Gemeente Rotterdam

Update: Finale Verenigde Nationaliteiten van Rotterdam: Erkel heeft 75 nationaliteiten bijeengebracht.

Persbericht

Finale Verenigde Nationaliteiten van Rotterdam: Erkel brengt 75 nationaliteiten bijeen.

Op vrijdag 3 maart vindt in de Rotterdamse club Now & Wow de grote finale plaats van de 'Verenigde Nationaliteiten van Rotterdam': het ambitieuze initiatief van CDA-kandidaat Arjan Erkel om met zo veel mogelijk Rotterdammers van verschillende nationaliteiten het nieuwe Rotterdam-lied ten gehore te laten brengen.

Op dinsdag 17 januari gaf oud-premier Ruud Lubbers de aftrap van de 'Verenigde Nationaliteiten van Rotterdam'. Hij daagde Erkel uit om vijftig verschillende Rotterdamse nationaliteiten op 3 maart bijeen te brengen. Lubbers: "Dat zou al heel mooi zijn."

Sindsdien heeft Erkel geen dag stil gezeten. Met rappers en een spontaan koor van 60 verschillende Rotterdammers heeft hij een single opgenomen en uitgebracht: 'Rotterdam voor Iedereen'. Met dit nieuwe Rotterdam-lied is hij dagelijks op pad gegaan en behaalde hij de Rijnmond top 30. Erkel: "Het doel van dit initiatief is om mensen bij elkaar te brengen en te laten zien dat in Rotterdam iedereen mee telt. De binding van de bewoners met de stad groter maken. Rotterdam is de laatste jaren weliswaar veiliger en schoner geworden, maar de samenhang tussen de mensen is er op achteruit gegaan. Ik zet me in om de saamhorigheid tussen mensen en bevolkingsgroepen te vergroten."

Erkel heeft met 75 nationaliteiten de door Lubbers ingezette 50 nationaliteiten ruimschoot gehaald. Erkel: "Veel mensen zijn enthousiast over dit project. Op deze manier kunnen we een positief signaal geven. Ik heb gemerkt dat er veel vuur is onder de mensen om wel te integreren en zichzelf te ontwikkelen. Dat mag ook wel eens getoond worden. Alleen hard aanpakken werkt mijns inziens niet. Motiveren en stimuleren hoort daar ook bij."

De finale van de 'Verenigde Nationaliteiten van Rotterdam' wordt gehouden van 15.30 uur tot 17.30 in Now & Wow aan de Maashaven. Ruud Lubbers zal eerst zijn visie over het Rotterdam van de toekomst geven. Na zijn lezing zullen alle verzamelde Rotterdammers met elkaar het Rotterdamlied gaan oefenen om het vervolgens als één koor te kunnen uitvoeren. Het koor zal ondersteund worden door de rappers van Mysty, ABC en Joseph Bangura.


---

Einde persbericht



Gemeente Rotterdam