Gemeente Delft Nu ook op vrijdagavond trouwen in Delft

Vrijdagavond 3 maart wordt het eerste avondhuwelijk in Delft gesloten. Vanaf 1 januari 2006 zijn de trouwtijden verruimd en kan er in het Stadshuis op vrijdag tot 19.30 uur getrouwd worden. Hiermee geeft de gemeente Delft de bruidsparen meer keuzevrijheid bij het invullen van hun dag. Daarnaast kunnen er nu op de vaak drukke vrijdag meer huwelijken worden gesloten. Wethouder Ronald Vuijk spreekt vrijdag 3 maart het aanstaande echtpaar kort toe vóór de huwelijksceremonie om 19.30 uur.

Op vrijdag is traditioneel dé dag om te trouwen.Vooral in de periode april t/m oktober komt het regelmatig voor dat vrijdagen volgeboekt zijn. Bijvoorbeeld op 20-05-2005 hadden we een recordaantal huwelijken van 22! Naast de Burgerzaal was op deze datum ook de Burgemeesterskamer de hele dag volgeboekt. Met maximale inzet en concentratie van bodes en trouwambtenaren en welwillende medewerking van bijna alle bruidsparen is deze dag een groot succes geworden. Onze primaire zorg is de kwaliteit van de huwelijksvoltrekking zo hoog mogelijk te houden.

Trouwtijden op zaterdag en doordeweeks zijn ook uitgebreid: op zaterdag een extra trouwtijd om 15.00 uur en op maandag t/m donderdag kan nu ook van 12.30 tot 14.00 uur getrouwd worden. Inmiddels is er een initiatiefvoorstel aangenomen om te onderzoeken of er ook op andere plaatsen dan het Stadhuis getrouwd kan worden. Hierbij wordt gedacht aan de Watertoren en het Meisjeshuis.