Llink


Rotterdam, 2 maart 2006


- PERSBERICHT -

Stemmingmakerij in LLinke Soep

Stemmen voor de gemeenteraad lijkt steeds hipper te worden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel jongeren gaat stemmen op 7 maart. Ook stellen opvallend veel jongeren zich beschikbaar voor een plaats in de gemeenteraad. Maar waarom? Willen ze vernieuwing, opschudding, stemmen per sms introduceren? Drie jonge politieke honden schuiven aan in de studio. En verder: de stemming voor de Überseksueel van het jaar, de dreigende sluiting van een opvang van verwaarloosde of mishandelde dieren en de eerste uitzending van het Lekkere LLinke Soepje. LLinke Soep wordt vrijdag 2 maart om 20.00 uur uitgezonden op Radio 1.

Deze week ontvangt presentator Marcel van der Steen nieuw politiek talent in de studio. Mourad Taimounti (25 jaar) is raadslid voor de CDA in Amsterdam Slotervaart. Mara van Limbeek (24 jaar) hoopt op een zetel voor haar Axielijst in de gemeenteraad van Haarlem en David Riphagen (23 jaar) is raadslid en lijsttrekker voor de Delftse Studentenpartij (STIP).

Stemmen voor de Überseksueel van het jaar kan ook nog altijd. Marcel belt met Najib Amhali. Chris Zegers is koploper, op de voet gevolgd door Najib. Hij lijkt de enige kandidaat die de gedoodverfde winnaar nog van zijn troon kan stoten.

Andy McDonald is in de uitzending om - in het kader van het nieuwe LLiNK-programma McDonald's Kitchen - zijn eerste Lekkere LLinke Soep te presenteren. Deze week: Indiase Linzensoep.

Tenslotte een reportage over Stichting Melief. Marc Winters en Lothar Vermeulen vangen in hun huis in Rockanje ruim 500 verwaarloosde en mishandelde dieren op. Kippen, geiten, varkens, katten; alle dieren zijn welkom. Maar niet voor lang, blijkt nu. Het huis van Marc en Lothar wordt gesloopt en voor 1 oktober moeten ze een nieuwe plek regelen voor zichzelf en hun dieren.

LLinke Soep is 3 maart 2006 om 20.00 uur te horen bij Radio 1. Llinke Soep wordt uitgezonden door LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---
EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (

Llink