Nederlandse Spoorwegen 2 maart 2006

Met de trein naar Finale World Cup Schaatsen Thialf

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 maart wordt in Thialf Heerenveen de Finale World Cup

Schaatsen gereden. Veel Olympische toppers staan deze dagen weer op het ijs van Thialf. NS stopt speciaal voor alle bezoekers die onze sporters nog een keer willen toejuichen, de treinen extra bij Heerenveen IJsstadion.

Vrijdag 3 maart
Heenreis
Van 14.52 uur tot 16.52 uur stoppen de treinen van Zwolle naar Leeuwarden extra bij Heerenveen IJsstadion. Van 15.17 uur tot 17.17 uur stoppen de treinen van Leeuwarden naar Zwolle extra bij Heerenveen IJsstadion. Terugreis
Voor de terugreis vertrekken tussen 21.30 uur en 23.55 uur twee maal per uur treinen vanaf Heerenveen IJsstadion naar Leeuwarden of Zwolle om bezoekers weer naar huis te brengen. Deze treinen stoppen op alle tussengelegen stations.

Zaterdag 4 maart
Heenreis
Van 09.19 uur tot 11.52 uur stoppen de treinen van Zwolle naar Leeuwarden extra bij Heerenveen IJsstadion. Van 09.35 uur tot 12.17 uur stoppen de treinen van Leeuwarden naar Zwolle extra bij Heerenveen IJsstadion. Terugreis
Voor de terugreis vertrekken tussen 15.45 uur en 19.10 uur twee maal per uur treinen vanaf Heerenveen IJsstadion naar Leeuwarden of Zwolle om bezoekers weer naar huis te brengen. Deze treinen stoppen op alle tussengelegen stations.

Zondag 5 maart
Heenreis
De treinen rijden zoals hierboven genoemd bij zaterdag 4 maart. Terugreis
Voor de terugreis vertrekken tussen 16.30 uur en 20.10 uur twee maal per uur treinen vanaf Heerenveen IJsstadion naar Leeuwarden of Zwolle om bezoekers weer naar huis te brengen. Deze treinen stoppen op alle tussengelegen stations.

Meer informatie
www.ns.nl
0900-1475 ( 0,35 p.m.)

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting regio Noordoost, Anita Broekhuis, tel. 038-497 4806

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum
Pagina 2/2

NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks met zo'n 5.000 treinritten het vervoer van 1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 390 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert NS samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. NS biedt werk aan bijna 25.000 mensen. Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --