Ingezonden persbericht


Wel of geen nieuwe spelling?

Scholen kiezen zelf bij programma's Muiswerk Educatief

Muiswerk Educatief, uitgever van computerprogramma's voor het onderwijs, levert vanaf 1 juli een speciale versie van haar programma's. Door middel van een 'schakelaar' kunnen scholen zelf bepalen of ze met de oude of de nieuwe spelling gaan werken.

Op initiatief van de Volkskrant hebben diverse media de minister opgeroepen de invoering van de herziene spellingregels niet door te laten gaan. Hoewel het nog onduidelijk is wat er gaat gebeuren, moeten educatieve uitgevers hun producten op tijd hebben aangepast. Vanaf 1 juli, een maand voor de eventuele invoering, is de nieuwe versie van alle Muiswerkprogramma's leverbaar. Standaard is de inhoud van de programma's gebaseerd op de nieuwe spelling. Echter, scholen kunnen de schakelaar omzetten, waardoor woorden, zinnen, teksten en uitlegschermen automatisch teruggezet worden naar de oude spelling.

Naast de inhoud is ook de vormgeving van de verschillende producten stevig aangepakt. In de nieuwe versie worden de uitlegschermen uitgesproken, is het aantal plaatjes uitgebreid, zijn oude plaatjes vervangen door foto's en zijn alle schermen overzichtelijker gemaakt. De versie is geschikt voor alle Windows-versies vanaf Windows 95.

Meer informatie over de toekomstige versie van de Muiswerkprogramma's is te vinden op www.muiswerk.nl

--------------------------------------------EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------

Noot aan de redactie:
Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van diagnostisch toets- en oefenmateriaal voor alle onderwijssoorten. De programma's helpen docenten efficiënt omgaan met niveauverschillen in de klas. Elke leerling krijgt namelijk een oefenprogramma op maat en oefent hiermee alleen zijn zwakke punten.

Informatie Spellingherziening Onze Taal:
http://www.onzetaal.nl/dossier/nieuwespelling.html

Voorbeelden verschil in huidige en toekomstige inhoud Muiswerkprogramma's: hemelvaartsdag in de huidige spelling: http://www.muiswerk.nl/downdoc/hs1.jpg Hemelvaartsdag in de nieuwe spelling: http://www.muiswerk.nl/downdoc/ns1.jpg Uitlegscherm tussen-n in huidige spelling: http://www.muiswerk.nl/downdoc/hs5.jpg Uitlegscherm tussen-n in nieuwe spelling: http://www.muiswerk.nl/downdoc/ns5.jpg Vergroot scherm voor optimale weergave.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linette Eveleens, Muiswerk Educatief, Ondernemingsweg 56e, 1422 DZ, Uithoorn, e-mail: infomw@muiswerk.nl, telefoon: 0297-361664.