Politie Haaglanden

Persberichten 3 maart 2006

Haaglanden, 03-03-2006

Brandstichters aangehouden

Den Haag. Twee Hagenaars, 34 en 35 jaar oud, zijn vrijdagochtend 3 maart aangehouden. De twee worden verdacht van brandstichting. Politieagenten kregen omstreeks 03.20 uur de melding dat op de Van der Vennestraat nabij het Hobbemastraat een container in brand was gestoken. Een getuige die alles had gezien, gaf een duidelijk signalement door van beide verdachten. Het tweetal, dat onder invloed van alcohol was, kon even later worden aangehouden. Zij zijn ingesloten.

Fietsendief

Den Haag. Twee Hagenaar, 17 en 18 jaar oud zijn vrijdagochtend 3 maart op het Koningin Julianaplein aangehouden als verdachten van een fietsendiefstal. Politiemedewerkers belast met cameratoezicht zagen omstreeks 03.40 uur hoe de twee een fiets wegnamen. Tevens konden zij volgen waar het tweetal met de fiets naar toe ging. Hierop werden politieagenten naar de twee verdachten geleid, die konden worden aangehouden.

Rijbewijs ingevorderd

Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op de Benoordehoutseweg op donderdag 2 maart tussen 18.00 en 23.00 uur moest een 30-jarige Hagenaar zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 105 km/uur op een weg met een toegestane snelheid van 50km/uur. Verder werden 1010 andere bestuurders gecontroleerd, waarvan er acht een bon kregen voor te snel rijden.

Aanrijding met waardetransportauto

Den Haag Een 38-jarige chauffeur van een waardetransportauto en zijn 25-jarige bijrijdster zijn donderdag 2 maart om 15.00 uur gewond geraakt bij een kop-staart-aanrijding op de Rijksstraatweg ter hoogte van de Leischestraatweg (afslag Duindigt). Beiden zijn met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Het tweetal botste met hun auto tegen een stilstaande vrachtwagen die voor het rode licht stond te wachten. De inzittenden van de vrachtauto zijn met de schrik vrij gekomen. De inhoud van de waardetransportauto is onder toeziend oog van de politie overgeheveld naar een andere auto.

Verdovende middelen

Den Haag. Een 22-jarige Hagenaar is donderdagmiddag 2 maart aangehouden als verdachte van handel in verdovende middelen. Politieagenten zagen de verdachte omstreeks 15.30 uur wegrijden bij een woning aan de Van Kinsbergenstraat. Omdat het vermoeden bestond dat de verdachte betrokken zou zijn bij de handel in verdovende middelen werd hij staande gehouden. In zijn fouillering werden een behoorlijk geldbedrag, drie mobiele telefoons en ongeveer 30 gram verdovende middelen aangetroffen. De bewoners van de woning, twee Hagenaars van 37 en 41 jaar oud, werden eveneens aangehouden. Zij verklaarden verdovende middelen van de 22-jarige verdachte te hebben gekocht.

17-jarige Zoetermeerder geslagen met knuppel

Zoetermeer- Op 2 maart omstreeks 20.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een ruzie tussen twee personen aan het Eemland waarbij geslagen werd met een knuppel. Het slachtoffer, een 17-jarige Zoetermeerder is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De verdachte, een 34-jarige Hagenaar is later die avond aangehouden.

15 sierduiven gestolen

Wateringen- Op 2 maart zijn vanaf een kinderboerderij aan het Hofzicht 15 sierduiven gestolen. De politie stelt een onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen.

Aanrijding met letsel

Monster- Op 2 maart rond 17.30 uur vond op de kruising Emmastraat / Vlotlaan een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto. De bromfietser, een 48-jarige man uit Monster is met letsel aan zijn schouder vervoerd naar het ziekenhuis. De automobilist, een 28-jarige Poeldijker kwam met de schrik vrij. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.