Henderson wint Nederlandse Lipper Fund Award 2006

Citigate pr force

Persbericht

Henderson's Pan European Property Equities Fund wint Lipper Fund Award 2006

Amsterdam, vrijdag 3 maart 2006 - Het Pan European Property Equities Fund van Henderson Global Investors heeft gisteren de prestigieuze Lipper Fund Award 2006 gewonnen. Het fonds is uitgeroepen tot het beste Europese vastgoedfonds over de afgelopen drie jaar.

Tijdens de uitreiking van de Lipper awards, op 2 maart in Amstelveen, werd het Henderson fonds beloond met de eerste prijs in de categorie Equity Sector Real Estate Holdings Europe. Het fonds behaalde over een periode van drie jaar de beste prestaties. Steven de Vries, hoofd marketing en sales Henderson Benelux: 'Naast deze Nederlandse Lipper Award heeft ons Pan European Property Equities Fund ook een aantal andere awards gewonnen, waaronder de Lipper Award Frankrijk in februari 2006 en een Belgische Morningstar Award in de categorie 'Sectorfondsen' in januari van dit jaar. In het winnen van deze Lipper Award en die andere onderscheidingen zien we een bevestiging van het succes van onze aanpak. Met deze resultaten tonen wij duidelijk onze meerwaarde en expertise in vastgoedactiviteiten en het beheren van onze fondsen.'

Het Henderson Pan European Property Equities Fund heeft als doel vermogensgroei op lange termijn te realiseren door het beleggen in aandelen van vastgoedondernemingen die ten minste 75% van hun inkomsten genereren uit bezit, beheer en/of ontwikkeling van onroerend goed in Europa. Daarbij richt het zich voornamelijk op kantoren en winkelcentra. Het totaalrendement van het fonds over de afgelopen drie jaar kwam uit op 160,7% (peildatum 31-01-2006). Het rendement van de benchmark die Henderson hierbij volgt ligt op 139,7%. Het fonds is in juli 1998 opgericht, Patrick Sumner is de fondsmanager.

De Lipper Awards worden jaarlijks in 18 landen uitgereikt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën (o.a. aandelen, fondsen, obligaties, wereldwijd, Europees) en de periode waarover het rendement behaald is (1, 3, 5 of 10 jaar).

Andere awards en onderscheidingen
2005 was een goed jaar voor Henderson want ook andere fondsen vielen internationaal in de prijzen. Andere fondsen van Henderson wonnen in 2005 een Investment Week Trust Year Award, Alles Über Geld Award en een Standard & Poor's Fund Awards in de UK, Frankrijk, België en Singapore.

Over Henderson
Henderson Global Investors, opgericht in 1934, is wereldwijd één van de grootste onafhankelijke beleggingsmaatschappijen. Henderson richt zich met name op vermogensbeheer en biedt een breed assortiment aan producten voor zowel institutionele beleggers als particuliere beleggers. Hiertoe behoren onder andere aandelen, obligaties, private equity, hedge funds en vastgoedbeleggingen. In Europa heeft Henderson vestigingen in Amsterdam, Frankfurt, Parijs, Milaan, Zurich, Wenen, Luxemburg en Londen, wat tevens het hoofdkantoor is. Henderson Global Investors beheert . 67,7 miljard (peildatum 31 december 2005). Wereldwijd zijn er ongeveer 900 mensen in dienst. De maatschappij is in Nederland genotificeerd bij de Autoriteit Financiële Markten op grond van de Wet toezicht beleggingsinstellingen en de deelnemingen in haar kapitaal mogen derhalve als zodanig in Nederland worden aangeboden cq. verkocht.


Noot voor de redactie (