AutoRai

Volkswagen Eos met ingang van juni volop leverbaar

(3/3/2006)
Deze zomer start Volkswagen met de levering van de nieuwe Eos. De compleet uitgeruste coupé-cabriolet is leverbaar vanaf 33.600 euro en is nu al bestelbaar.
Met de Eos geeft Volkswagen op treffende wijze vervolg aan het succesverhaal van populaire en waardevaste cabriolets. Een verhaal dat gedurende de afgelopen decennia glans kreeg door een serie trendsettende open autoâs met een heel eigen signatuur, zoals de Karmann Ghia, Kever Cabriolet, New Beetle Cabrio en drie generaties Volkswagen Golf Cabriolet.

Slim daksysteem
De Eos is de jongste aanwinst in het gamma van Volkswagen en is voorzien van het slimme daksysteem CSC (Coupé Schuifdak Cabriolet); een volledig automatisch openend en sluitend inklapbaar metalen dak, met standaard glazen schuif-/kanteldak. De bestuurder voert de regie met een simpele druk op de knop, de uitvoering komt voor rekening van een aantal elektromotoren en een hydraulisch systeem. Inklapbare metalen daken zijn niet nieuw, maar inmiddels wel de norm bij moderne cabriolets. Volkswagen zet echter een nieuwe standaard met een geïntegreerde glazen schuif-/kanteldak.

Eén complete uitrusting
De Volkswagen Eos wordt geleverd in één complete uitvoering met onder andere 16â lichtmetalen velgen, mistlampen in de voorbumper en een verchroomde grille. Het interieur is voorzien van Climatic-airconditioning, elektrisch te bedienen ramen en in hoogte verstelbare stoelen. Vanaf de 2.0 liter motoren is de Eos ook nog voorzien van een boordcomputer, cruise control, sportstoelen, een met leder bekleed driespaaks sportstuur en een met leder beklede pookknop en handrem.

Actief rolbeugelsysteem
Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Volkswagen en dat blijkt bij de Eos onder meer uit een actief rolbeschermingsysteem. Bij een onverhoedse rolbeweging schieten bliksemsnel twee massief stalen steunen achter de achterbank uit de auto omhoog. Daardoor is geen rolbeugel nodig, zoals bij de vroegere Golf Cabriolet. Bij het rijden met gesloten dak zorgt de metalen dakconstructie voor bescherming. De Eos beschikt standaard over een serie actieve veiligheidssystemen: ESP, EDS, ASR, ABS en een remassistent. De stoelen voorin zijn voorzien van actieve hoofdsteunen die de kans op nekletsel bij een aanrijding van achteren verkleinen. Daarnaast is de Eos één van de weinige cabriolets met zowel zijairbags als hoofdairbags.

Unieke opties
In de Eos introduceert Volkswagen de USB-aansluiting. Hierop kan een databron met USB-poort worden aangesloten, waarmee muziek in MP3-formaat via de radio kan worden afgespeeld. Deze optie wordt later dit jaar bestelbaar voor 550 euro, inclusief bpm en btw. Tevens is er een kofferset speciaal ontworpen voor de Eos-bagageruimte. De rolkoffers zijn gemaakt van bijzonder duurzaam en scheurbestendig materiaal. Dankzij de telescoopgreep en de licht oplopende inlineskaterollen kunnen de koffers gemakkelijk worden verplaatst. De kofferset (twee stuks) kost 199 euro inclusief btw. Een enkele koffer kost 119 euro inclusief btw.

Levering vanaf juni
De Volkswagen Eos is per direct te bestellen bij de dealer. De levering start in juni en dat geldt dan voor de versies 2.0 FSI en 2.0 T-FSI. Een maand later volgen de 1.6 FSI en de 2.0 TDI (met standaard roetfilter). De snelste en meest sportieve variant komt tegen het najaar. Dat is de krachtige 3.2 VR6 met 184 kW/250 pk. Deze topmotor is standaard uitgerust met de van Volkswagen bekende en unieke DSG-versnellingsbak (Direct Shift Gear). Bovendien is deze uitvoering voorzien van Climatronic, een RCD radio/cd-speler en een licht- en een regensensor. Verder is de auto herkenbaar aan de 17-inch lichtmetalen velgen. Tegen het einde van het jaar is de DSG-transmissie ook leverbaar op de 2.0 TFSI en de 2.0 TDI.

Prijzen Volkswagen Eos:

1.6 FSI (85 kW/115 pk) 33.600 euro

2.0 FSI (110 kW/150 pk) 35.900 euro
2.0 T-FSI (147 kW/200 pk) 40.400 euro
2.0 TDI met roetfilter (103 kW/140 pk) 39.950 euro

Alle prijzen zijn inclusief btw en bpm. De Volkswagen Eos is via Volkswagen Leasing al te leasen vanaf 599 euro exclusief btw en brandstof op basis van 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar.

BedrijfsautoRAI.nl