Politie Flevoland

Aanrijdingen door gladheid

Flevoland, 03-03-2006 o In de hele regio hebben door de gladheid diverse verkeersongevallen plaatsgevonden. Enkele tientallen automobilisten raakten betrokken bij (eenzijdige) aanrijdingen door slippartijen. Het bleef in de meeste gevallen beperkt tot blikschade. Alleen in Zeewolde vielen twee gewonden.

Een automobilist raakte door de gladheid een brugleuning langs de Knarweg. Hij is met nekletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Op de Gooiseweg moest een 19-jarige automobiliste uit Almere na een aanrijding eveneens met nekklachten voor onderzoek naar het Flevoziekenhuis.
Een auto vloog op de Dasselaarweg uit de bocht, maar de bestuurder bleef ongedeerd. Op de Vlaamse Gaai gleed een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nunspeet met zijn vrachtwagen met aanhanger tegen een busje aan en op de Spiekweg kwam een vrachtwagencombinatie vast te zitten in de berm ter hoogte van het Nulderpad.

In Lelystad kwam op de Markerwaarddijk een 44-jarige automobilist uit Nieuwe Niedorp tegen de vangrail tot stilstand. De dijk is op advies van de politie enige tijd afgesloten geweest vanwege de gladheid. Op de Zuigeplasdreef gleed een automobilist van de weg en op de A6 belandde een busje op de kop in de sloot. De bestuurder uit Winsum bleef ongedeerd.

In Almere raakten drie autos betrokken bij een kop-staartbotsing voor de stoplichten op de Veluwedreef en op de Waddendreef is na een botsing een 33-jarige man uit Almere aangehouden. Hij remde voor rood, maar kwam toch tegen de auto voor hem aan. Hij bleek onder invloed (0.5 promille) te verkeren en kreeg een proces verbaal en een rijverbod van een uur. Op de Gooimeerdijk moest een 71-jarige man uit Almere hard remmen voor een grote sneeuwbal op de weg. Een 41-jarige plaatsgenote achter hem had te laat door dat hij remde en kon een botsing niet meer voorkomen. Op de Hogering belandde een 55-jarige Almeerder met zijn auto in de sloot nadat hij in een slip raakte en daardoor schuin het kruispunt met de Hollandsedreef overschoof. En op de Gooiseweg ter hoogte van Nijkerkerweg kwamen twee autos vast te zitten in de berm en een in de greppel.

Op Urk gleed in Wijk 4 een strooiwagen tegen een geparkeerde auto aan en in Ens belandde een auto in de sloot. De inzittenden konden zelf uit de auto komen, zonder letsel.