Persberichten district Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 03-03-2006

Zonder rijbewijs

MAARSSEN Een 34-jarige man uit Gorinchem is aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed, terwijl hij kort daarvoor nog gewaarschuwd was om niet te gaan rijden.

Surveillerende agenten troffen de man om 21.30 uur in een auto aan op een parkeerterrein bij de Maarsseveense Poort. Zij vroegen hem om zijn legitimatie, die hij kon tonen. Hij liet zijn paspoort zien, maar geen rijbewijs en bij navraag bij de meldkamer bleek dan ook dat de man een ongeldig verklaard rijbewijs had. De agenten hadden de man echter niet zien rijden en dus konden zij hem op dat moment alleen vertellen dat hij niet mocht gaan rijden. Op de Herenweg parkeerden de agenten hun voertuig en wachtten enige tijd af. Korte tijd later zagen zij de man toch rijden. Op de Zuilense Ring werd hij aan de kant van de weg gezet en aangehouden. Omdat hij al vaker voor rijden zonder rijbewijs was aangehouden, is in overleg met de Officier van Justitie zijn auto in beslag genomen.

Fiets terug

ABCOUDE Donderdag 2 maart is een 17-jarige jongen uit Vinkeveen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Een 32-jarige vrouw uit Abcoude zag de jongen op het Kerkplein rijden op de fiets die zij eerder als gestolen had aangegeven. Ze schakelde de politie in, die de jongen omstreeks 17.45 uur aanhield. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Insluiper betrapt

MIJDRECHT Een 28-jarige man uit Israël is donderdag aangehouden na een insluiping in een bedrijf aan de Communicatieweg.

De man werd omstreeks 12.40 uur overlopen door een medewerker van het bedrijf, waarna hij wegvluchtte in een Duitse huurauto. Via de meldkamer van de politie werd het kenteken van de auto aan alle surveillerende agenten doorgegeven. Op de Rijksweg A2 bij de afslag naar de Zuilense Ring zagen agenten de man omstreeks 13.10 uur rijden en konden zij hem uiteindelijk aan de kant van de weg zetten en aanhouden. Hij is verhoord voor de insluiping. Hij bekende een portemonnee te hebben gestolen en kreeg daarvoor een boete. Daarna is hij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie omdat zijn verblijfstatus nader onderzocht moet worden.

Man vermist
NIGTEVECHT - De 45-jarige Edwin van Wijngaarden uit Nigtevecht wordt sinds zondag 26 februari vermist. Voor een ongeluk wordt gevreesd. De politie zoekt hem.

Edwin van Wijngaarden verliet die zondagmorgen, omstreeks 06.30 uur, zijn woning. Vermoedelijk lopend. Sindsdien is geen teken van leven meer van hem vernomen. Edwin heeft geen bericht achtergelaten en heeft verder geen geld of andere papieren bij zich. Op maandag 27 februari is hij niet op zijn werk verschenen.

Edwin van Wijngaarden.

Signalement
Het signalement van Edwin van Wijngaarden luidt:


* blanke man;

* lengte ongeveer 1.90 meter;

* kort grijs stijl haar;

* bij zijn verdwijning was Edwin gekleed in een zwart / donkerblauw stoffen jack (driekwart model);

* een zwarte spijkerbroek en

* bruine instapschoenen.

De politie wil graag bekend worden gemaakt met de mogelijke verblijfplaats van Edwin van Wijngaarden.