Gemeente Dordrecht


Persbericht

Overtreders paardenlandje krijgen nog tot 4 april 2006 voor ontruiming

Huurders van het paardenlandje krijgen nog vijf weken de tijd om vrijwillig een einde te maken aan het illegale gebruik van en illegale bebouwing op het paardenlandje langs de N3. Daarna gaat de gemeente over tot ontruiming. Het college acht ontruiming noodzakelijk omdat is gebleken dat een deel van de overtreders geen gehoor heeft gegeven aan eerdere besluiten van het college om het illegale gebruik van de grond te beëindigen.

Met het besluit tot ontruiming van 24 januari 2006 geeft het college aan door te gaan met de in 2004 ingezette koers, namelijk ruimte maken voor een eventueel nieuw paardenlandje binnen de wettelijke vereisten. Eigenaar en huurders zijn per brief van het collegebesluit op de hoogte gebracht. Zij hebben de mogelijkheid bezwaar te maken bij de rechtbank.

Het college benadrukt dat de ontruiming niet ten koste gaat van het welzijn van de eventueel dan nog aanwezige dieren. Deze worden op kosten van de eigenaren in een vervangende huisvesting ondergebracht en verzorgd.

Dordrecht, 3 maart 2006

Redactie
F.C. Langschmidt
Communicatie
telefoon (078) 639 69 03
email FC.Langschmidt@dordrecht.nl