Gemeente Deventer

Week 9, 3 maart 2005

RECHTOP! BREIDT AANZIENLIJK UIT

De nieuwe brochure van Rechtop! de Deventer regeling voor mensen met een laag inkomen is verschenen. In de nieuwe brochure is het aantal deelnemende verenigingen toegenomen van 23 tot bijna vijftig. Het project kent een flink aantal uitbreidingen: naast sportverenigingen is er nu ook een aantal zang- en muziekverenigingen in opgenomen. Verder neemt de Volksuniversiteit van het ROC deel aan de regelingen, biedt de Openbare Bibliotheek een forse korting en biedt Salland Verzekeringen een goedkope ziektekostenverzekering aan. Ook ondernemers in Deventer willen graag mee gaan doen in Rechtop! door het geven van korting op producten en diensten. Enkele daarvan zijn nu al in de maart-brochure van Rechtop! opgenomen. De Leeuwenkuil biedt weer cursussen aan. Het aanbod van de Stentor, een abonnement met ongeveer zestig procent korting, is in deze editie gehandhaafd.

De gemeente Deventer wil dat mensen met een laag inkomen mee kunnen blijven doen in de stad en op de hoogte en betrokken blijven van wat er speelt in Deventer. De gemeente doet dat niet alleen; vele sportverenigingen, culturele verenigingen, De Leeuwenkuil centrum voor de kunsten, de Stentor, het ROC, Salland verzekeringen en de Openbare Bibliotheek leveren een belangrijke bijdrage aan het geheel van Rechtop!

Met al deze uitbreidingen begint Rechtop! een echt netwerk te worden voor mensen die door wat voor belemmeringen dan ook niet actief mee kunnen doen in de Deventer maatschappij. Eerder werd in het kader van Rechtop! subsidie verstrekt aan sporters met een beperking die mee gaan doen met de Special Olympics. Later dit jaar zal Rechtop! worden uitgebreid met âRechtop-energieadviesâ, waarin uitkeringsgerechtigden worden opgeleid om energieadvies te geven aan mensen met een laag inkomen in Deventer.

Daarmee is Rechtop! nog niet af. Gedurende dit jaar zullen nog meer initiatieven worden onderzocht op haalbaarheid en zullen er zeker meer creatieve uitbreidingen volgen.

De nieuwe Rechtop! brochure wordt thuis bezorgd bij iedereen die bij de sector Sociale Voorzieningen bekend is. Verder is de brochure vanaf maandag verkrijgbaar bij het Gemeentelijk Informatiecentrum van de gemeente Deventer in het Stadskantoor, bij de receptie van de sector Sociale Voorzieningen, bij de Openbare Bibliotheken in Deventer en bij de Wijkwinkel Keizerslanden.

Vanaf vandaag is ook de nieuwe website van Rechtop! gelanceerd: www.rechtop.nu

Publicatiedatum: 3-3-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 3 maart 2006