GGD Friesland


2 maart 2006

Je bent wat je eet

Donderdag 2 maart gaat in Kootstertille de eerste voorstelling VET! in première. Het is voor Friesland bijzonder, een theatergroep die belangrijke onderwerpen als voeding en bewegen aan de kaak stelt. Het komende jaar spelen ze op diverse basisscholen in Friesland.

Alle basisscholen in Kootstertille doen mee aan het project Gezonde Start van GGD Fryslân. De scholen besteden dit voorjaar aandacht aan de thema's gezonde voeding en bewegen. Door onder andere het inzetten van de "Kinderwinkel" en lessen over voeding en bewegen. De voorstelling VET! is ook één van de activiteiten die aan dit project gekoppeld is.

De voorstelling VET! is gemaakt door stichting SKOEP in samenwerking met GGD Fryslân. De voorstelling is bedoeld voor kinderen van de groepen 6, 7 en 8. De bedoeling is om kinderen bewust te maken van hun eetgedrag. Vanaf 2 maart is de voorstelling VET! op verschillende basisscholen te zien.

De voorstelling gaat over vier kinderen die ieder hun eigen problemen hebben rond voeding. Debbie is te dik, Sharon heeft voedselallergie, Emmely krijgt alleen maar gezonde voeding voorgeschoteld en Mike krijgt regelmatig geld mee om zelf eten te kopen. De voorstelling laat een schooldag van deze kinderen zien. In de voorstelling komt naar voren dat je vaak "bent wat je eet".

Na een voorstelling gaan de spelers van VET! napraten met de kinderen. Dit door middel van een stellingenspel, vragen stellen en het naspelen van scènes door de kinderen.