Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageninger aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 3-3-2006 11:26:18

Wageningen - Een 21-jarige Wageninger is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens vernieling. De man wordt ervan verdacht een ruit te hebben ingegooid bij een café in het centrum. De man was kort tevoren door personeel van de zaak betrapt op drugsgebruik. Nadat hem die waren afgenomen werd de man de zaak uitgezet maar zou voor de zaak hebben staan vervelen. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Intussen had de man kans gezien een ruit van de zaak te vernielen. Bij de komst van de agenten bleek de Wageninger de benen te hebben genomen. Even later werd de man alsnog aangetroffen en aangehouden. Bij zijn aanhouding troffen de agenten nog een geringe hoeveelheid drugs aan. De man is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Boete van 130 euro na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 3-3-2006 11:25:45

Ede - De politie van Ede heeft donderdag een boete opgelegd aan een 26-jarige vrouw uit Ede wegens winkeldiefstal. De vrouw was kort daarvoor aangehouden. Winkelpersoneel van een zaak aan de Keesomstraat had de Edese betrapt toen ze bij het afwegen van groente zou hebben gefraudeerd. De vrouw zou meer groente hebben meegenomen dan dat ze had afgewogen. Nadat de Edese aan de politie was overgedragen kreeg ze een boete van 130 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie deelt boetes uit bij controles

Publicatiedatum: 3-3-2006 11:24:56

Ede/Wageningen - De politie van Ede en Wageningen heeft donderdag bij verkeerscontroles tientallen boetes uitgedeeld. In Ede werden op verschillende wegen controles uitgevoerd en in totaal 13 bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel (8 stuks) was voor het rijden zonder autogordels.
De Wageningse politie controleerde op de Mansholtlaan en de Marijkeweg en deelde 32 bekeuringen uit. Ook hier het merendeel (25 stuks) voor het niet dragen van de autogordels, de overige waren voor verschillende andere verkeersovertredingen. Daarnaast deelde de politie foldermateriaal uit in verband met de wetswijziging over het vervoer van kinderen in kinderzitjes. Een 33-jarige Wageninger werd aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed. Daarnaast had de man voor ruim 1000 euro aan boetes openstaan die hij niet kon betalen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606