Persberichten district Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 03-03-2006

Doorgereden na aanrijding met letsel

DOORN Een 91-jarige inwoner van Doorn is donderdag proces-verbaal aangezegd nadat hij was doorgereden na een aanrijding met een fietser (11).

De jongen was omstreeks 16.45 uur aangereden op de kruising van de Berkenweg en de Sparrenlaan. De automobilist zou even zijn uitgestapt om de schade op te nemen, waarna hij weer instapte en wegreed. Een getuige noteerde het kenteken, waarna de politie de bejaarde Doornaar traceerde.

Het slachtoffer was op zijn hoofd gevallen. Hij liep vermoedelijk een lichte hersenschudding op. Hij wordt vandaag onderzocht door een arts.

Snelheidcontroles

AMERONGEN Op de Rijksstraatweg in Amerongen heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 12.30 en 14.30 passeerden 1024 voertuigen de radar. Daarvan waren er 23 in overtreding. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 96 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur.

VEENENDAAL Tussen 10.45 en 12.00 uur vond een snelheidscontrole plaats op de Bevrijdingslaan. Met een laser betrapte een agent zes hardrijders. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij geen gordel droeg. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 73 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.

Achtervolging na poging inbraak

DOORN - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag te voet een uur lang drie mannen achtervolgd die zouden hebben ingebroken bij een verzorgingscentrum aan de Oranjelaan.

Omstreeks 02.15 uur kwam er bij de politie een melding binnen van de inbraak. Toen de agenten arriveerden zagen zij drie personen op de vlucht slaan. Aanvankelijk leek de achtervolging niet moeilijk, gezien de voetstappen in de verse sneeuw. De tocht ging over hekken via het terrein van de mariniers en door de bossen. Daarbij kregen de agenten hulp van de Koninklijke Marechaussee en de bewaking van de kazerne.

Uiteindelijk wisten de mannen de achtervolgers echter toch op een dwaalspoor te brengen. Op beelden van de bewakingscamera van Defensie is een van de inbrekers te zien. Het gaat om een vermoedelijk blanke jongen. Hij droeg lichtkleurige schoenen en een pet of muts die doorloopt tot in de nek en met bont is gevoerd.

Voor zover bekend is niets ontvreemd bij de inbraak. Mogelijk zijn de inbrekers overlopen.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug: 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook, naar M: 0800 - 70 00.

Controle op sluipverkeer

LEERSUM De politie heeft donderdagochtend tussen 07.00 en 09.00 uur op de Haarweg gecontroleerd op sluipverkeer. Alleen motorvoertuigen met een ontheffing mogen hier rijden. Vijftien sluipers kregen een bekeuring.