1e persbericht van vrijdag 3 maart 2006

Eindhoven, 03-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist levert rijbewijs in

Een 23-jarige Eindhovenaar moest vrijdag rond 3.45 uur zijn rijbewijs inleveren. De man had op de Fransebaan een verkeersbord omver en de heg van een voortuin kapot gereden. De man was eerst doorgereden maar keerde later terug naar de plek van het ongeval. De politie kon hem daar aanhouden. De man had gedronken, hij blies ruim 1,25 promille. Daar hij een beginnend bestuurder is heeft hij zijn rijbewijs in moeten leveren. Proces-verbaal is opgemaakt.

* Dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

Donderdag rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Marconilaan een automobilist tegen een lantaarnpaal was gebotst. Op de plaats van het ongeval trof de politie de auto met bestuurder aan. Een ademtest wees uit dat de man, een 63-jarige Eindhovenaar, gedronken had. Hij blies ruim 1,65 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

* Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

Donderdagavond werd een alcoholcontrole gehouden op de Vestdijk. Een bestuurder blies 1,5 promille. De man een 48-jarige Helmonder moest zijn rijbewijs inleveren en proces-verbaal is opgemaakt. In totaal werden 675 blaastesten uitgevoerd.

Eindhoven: Fietser botst op voetganger

Een 26-jarige Eindhovenaar is donderdag rond 15.00 uur op de Boschdijk gewond geraakt bij een aanrijding met een fietser. Deze fietser, een 58-jarige Eindhovenaar, wilde de voetganger passeren, doordat de voetganger stopte voor de fietser, kon de fietser hem niet meer ontwijken. De man is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Jozef Israëlslaan een personenauto gestolen. De eigenaar van de blauwe Citroën Xsara Picasso, kenteken 25-NX-XX, ontdekte om 7.00 uur s ochtends dat de auto was verdwenen. In de auto met navigatiesysteem lag een digitale camera. Gedupeerde heeft aangifte van diefstal gedaan.

Helmond: Man aangehouden met harddrugs

Tijdens een controle op de Bakelsedijk is vrijdag rond 4.40 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. De man bleek 25 cachets cocaine bij zich te hebben. De drugs zijn in beslag genomen en de man werd overgebracht naar het hoofdbureau. Hij is ingesloten.