Ingezonden persbericht


MSN Nederland begint video webcast voor reclame-, marketing- en mediaprofessionals

Schiphol-Rijk, 3 maart 2006 - Vandaag start MSN Nederland met LiveMSN.tv, een nieuw platform gericht op professionals in reclame, marketing en media. Via streaming video krijgt de kijker de mogelijkheid om informatie op een makkelijke en luchtige manier op zijn moment tot zich te nemen. Elke maand worden klantcases en praktijkvoorbeelden onder de loep genomen en komen experts zoals KPN's directeur Consumentenmedia Michiel Buitelaar aan het woord. De programma's zijn uitsluitend op uitnodiging te bekijken.

Adverteerders en media-adviseurs weten vaak wel dat de consument op Internet zit en dat Internet daarom onderdeel moet zijn van de marketingcommunicatie mix. Hoe die consument precies bereikt kan worden is echter niet altijd duidelijk. Met LiveMSN.tv levert MSN, behalve de nodige inzichten en cijfermatige argumenten, ook succesvolle online campagnes van adverteerders, visueel bewijs en praktische verdieping. Daarnaast is er een interactief forum voor de kijkers op www.liveMSN.tv, waar gereageerd kan worden op maandelijkse stellingen uit de uitzendingen van LiveMSN.tv. De kijker kan zelf op een makkelijke en luchtige manier de informatie tot zich nemen.

De presentatie van LiveMSN.tv is in handen van Fabienne de Vries en Jeroen Smit. Smit is publicist en commentator en presenteert verschillende radioprogramma's bij BNR Nieuwsradio. Voorheen was hij onder meer chef economie van het Algemeen Dagblad en hoofdredacteur van FEM/De week. Fabienne de Vries is presentatrice, forumleidster, actrice en zangeres. Ze was een van de eerste vrouwelijke VJ's van TMF. Daarna volgden RTL4, Yorin en Net5. De combinatie van de inhoudelijke kennis van Smit gekoppeld aan de grote praktische media-ervaring van De Vries staat garant voor een kwalitatieve maar gemakkelijk behapbare informatiebron.

MSN, onderdeel van Microsoft, is 's werelds en Nederlands meest bezochte Internetbestemming. MSN trekt wereldwijd meer dan 420 miljoen unieke gebruikers per maand. Gelokaliseerde versies zijn beschikbaar op 41 markten en in 21 talen. MSN is wereldwijd leidend met webdiensten aan consumenten (MSN Hotmail, MSN Messenger, MSN Spaces en MSN Search) en op het gebied van digitale marketingoplossingen voor bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.msn.nl.

Windows Live TM
Windows Live staat voor een aantal persoonlijke Internetdiensten en software, gemaakt om alle contacten en relaties, informatie en zaken die mensen belangrijk vinden op één veilige plaats op Internet samen te brengen. Tevens biedt Windows Live beveiligingsfuncties voor de PC, mobiele toepassingen en het web.

MSN en Windows Live zullen als aanvullende diensten naast elkaar beschikbaar zijn. Een van de nieuwe diensten, Windows Live Messenger, is in Nederland al sinds begin december als vroege bètaversie beschikbaar. Meer informatie over andere bèta's en updates is te vinden op Windows Live, http://ideas.live.com.