Stadsdeel Westerpark Amsterdam


3 maart 2006

^

Kinderen van Westerpark met Kindlint veilig op weg

Woensdag 1 maart jl. maakten leerlingen van groep 7 van de Elisabeth Paulusschool samen met stadsdeelwethouder Dirk de Jager een symbolische start met de aanleg van het zogenoemde `Kindlint' in de Spaarndammerbuurt.

Een Kindlint is een duidelijk gemarkeerde route waarlangs kinderen zelfstandig, veilig en prettig naar allerlei opvang-, onderwijs-, speel- en vrijetijdsvoorzieningen kunnen lopen en/of fietsen. Met een Kindlint kunnen kinderen van alle leeftijden zelf op pad. Al spelend van de ene plek naar de andere. Zo worden ze op leuke manier verkeers- en sociaalveilig over straat geleid.

Het stadsdeel heeft het kunstenaars duo Berkman & Janssens ingeschakeld om het lint van tegels te ontwerpen. Dit doen zij dit voorjaar samen met de leerlingen uit groep 7 van de Elisabeth Paulusschool. Aan het eind van de zomer wordt het lint van tegels aangelegd.

Het project Kindlint is een samenwerkingsverband tussen Stadsdeel Westerpark, SOAB adviseurs voor woning en leefomgeving, Stichting Welzijn Westerpark en 3VO. Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen uit het Europees Sociaal Fonds.

Tijdens de opening van Kindlint barst een sneeuwbui los

3 maart 2006

^