Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 3 maart

* ENKELE KILO'S VERDOVENDE MIDDELEN AANGETROFFEN BIJ ANPR-CONTROLE

ROTTERDAM - Tijdens een ANPR-controle (automatische kentekenplaat herkenning), in samenwerking met de Rijksbelastingdienst, de Gemeentebelastingen en de Douane, werd in twee auto's verdovende middelen aangetroffen. In totaal werd ongeveer drieënhalve kilo in beslag genomen. De twee bestuurders, allebei 27-jarige Rotterdammers, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Tussen drie uur 's middags en twaalf uur 's nachts werd gecontroleerd bij de Maastunnel. In totaal werden 6538 kentekens gelezen, 164 voertuigen werden staande gehouden. De politie heeft 2.050 euro aan achterstallige boetes geïnd. Daarnaast werden 46 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de gordel en onverzekerd rijden. Een 26-jarige man uit 's Gravenhage werd aangehouden voor rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 510 ugl. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.
Medewerkers van de Rijksbelastingdienst hebben 30 beslagen opgemaakt ter waarde van ruim 50.000 euro. Er werdt direct 5.552 euro afgerekend door personen met openstaande aanslagen. Zes auto's werden in beslag genomen. Gemeentebelastingen legde op 46 auto's beslag om openstaande vorderingen veilig te stellen. Dit was voor een bedrag van 58.000 euro, bestaande uit belastingschuld en het terugvorderen van bijstandsuitkeringen. Van acht wanbetalers werd de auto direct afgevoerd. Anderen betaalden direct, waarbij in totaal 8900 euro geïnd werd.


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM -In een horecagelegenheid aan de Van Speijkstraat vond donderdagmorgen een vechtpartij plaats, waarbij flink wat werd vernield. Omstreeks zeven uur waren ongeveer tien mensen in de zaak aanwezig. Een aantal van hen raakten slaags met elkaar en vernielde het interieur van de zaak. Stoelen en tafels, alsmede de glazen koelvitrine moesten het ontgelden. De politie heeft acht verdachten in de leeftijd van 26 tot 33 jaar aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Eén van hen is met een hoofdwond voor behandeling naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De recherche van het district Rotterdam-Centrum is belast met het onderzoek.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 19-jarige Schiedammer is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden door politiemensen van het district Rotterdam-West omdat hij in het bezit was van een vuurwapen. Het wapen is in beslag genomen. Rond één uur meldde een man dat hij op de Nieuwe Binnenweg was bedreigd door een bestuurder van een auto met de woorden: 'ik schiet je dood'. Politiemensen ontdekten de betreffende auto op signalement op de Nieuwe Binnenweg. Via cameratoezicht was inmiddels gezien dat de betrokkene een vuurwapen bij zich had. De bestuurder stapte in z'n auto op de kruising Nieuwe Binnenweg - 's-Gravendijkwal. Daar werd hij met een BTGV- procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) aangehouden. Het vuurwapen lag onder de bijrijdersstoel. Het wapen is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten.


* TWEE STRAATROVERS AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben donderdagmiddag twee jongens aangehouden verdacht van straatroof. Omstreeks kwart voor twee werd een postbode op de Sperwerhoek door twee jongens beroofd van twee postpaketten, waarna de daders wegrenden. Politiemensen waren snel ter plaatse en spraken met het slachtoffer. Een direct ingesteld onderzoek leverde resultaat op. Op de Helingseweg zag men twee jongens lopen in de richting van de Sperwerhoek, die voldeden aan het signalement. Ze renden weg in de richting van het Drempelpad en verscholen zich in de bossages. Het tweetal, 13 en 15 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en Spijkenisse, werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Eén van de verdachten was in het bezit van een postpakket, het andere werd door getuigen afgegeven.