29
30
31
/> Maart 2006

Recordjaar voor toerisme in deelstaat Saksen
Aandeel Nederlanders neemt naar verhouding extra sterk toe De Duitse deelstaat Saksen heeft vorig jaar een recordaantal buitenlandse toeristen getrokken. Nederlanders hebben daarin een steeds groter aandeel. Terwijl het totaal aantal buitenlandse toeristen met zeven procent steeg nam het aantal Nederlandse bezoekers met ruim 16 procent toe. Ook voor dit jaar verwacht Saksen gunstige cijfers.
Afbeelding Uit gegevens over 2005 van de lokale regering blijkt dat tegen een half miljoen reizigers met een niet-Duitse nationaliteit Saksen bezochten.

Grootste groep
Daarvan kwamen er 48.329 uit ons land, 16,1 procent meer dan het voorgaande jaar. Met 10% van het totale aantal buitenlandse bezoekers vormen Nederlanders de grootste groep.

Culturele hart
Na Nederland kwamen de meeste buitenlandse vakantiegangers uit Zwitserland (42.603) en Japan (40.315). Ook veel Amerikanen, Oostenrijkers, Britten en Italianen vertoefden in `het culturele hart van Duitsland'.

Naast de metropolen Dresden en Leipzig, trokken ook het Elbeland, het Erzgebirge, het Zittauergebirge, Vogtland en het nationale park Saksisch Zwitersland (foto)veel bezoekers.

Optimistisch
Voor dit jaar worden eveneens gunstige cijfers verwacht. Dat optimisme wordt volgens de toeristische organisaties in de deelstaat alleszins gerechtvaardigd door het 800-jarig jubileum van Dresden en het Wereldkampioenschap voetbal in het stadion van Leipzig.

Snelst groeiend
De deelstaat Saksen is voor Nederlandse toeristen één van de snelst groeiende bestemmingen in Duitsland.

Speciaal voor hen is er een Nederlandstalige website met toeristische informatie: http://www.saksen.info/

Ook lezen: Trek de stoute schoenen aan in Saksen Saksen is er voor de hele familie 2006-03-03