29
30
31
/> Maart 2006

Wintersporters wacht zware terugreis
Belgische Verkeersdienst VAB waarschuwt voor veel sneeuw en storm De Belgische verkeersdienst VAB heeft vrijdagochtend gewaarschuwd voor een `erg moeilijke terugkeer' van wintersporters, die dit weekend terug naar huis rijden na hun krokusvakantie. Hevige sneeuwval en harde tot stormachtige wind zullen zorgen voor veel verkeersproblemen. De weersomstandigheden zijn nu al in Zwitserland en noordoost-Frankrijk erg ongunstig en sturen het verkeer daar behoorlijk in de war.

Veel sneeuw
In Frankrijk worden sneeuwhoeveelheden tussen 3 en 10 cm verwacht. In de Savoie en Haute-Savoie verwacht Meteo France 10 tot 20 cm rond 500/800 m, boven 1000 m nog grotere hoeveelheden. De waarschuwing geldt nu reeds tot zaterdagochtend 06.00 uur, maar gevreesd wordt dat de weersomstandigheden ook daarna buitengewoon slecht zullen zijn.

Franse regio's
Volgens de Belgische Verkeersdienst zijn er ook vandaag al veel problemen in de volgende Franse regio's en departementen: Haute-Normandie, Lorraine, Nord-Pas-De-Calais, Picardie, Ardennes, Marne, Savoie, Haute-Savoie.

Zwitserland
In Zwitserland verloopt het verkeer sinds vrijdagochtend al in het hele land erg moeilijk op nagenoeg alle wegen, met inbegrip van de snelwegen.

2006-03-04