29
30
31
/> Maart 2006

TUI steunt strijd tegen kindersekstoerisme
Vanaf 6 maart inflightvideo tegen seksuele uitbuiting kinderen Marktleider TUI Nederland - bekend van grote reismerken als Arke, Holland International, KRAS en luchtvaartmaatschappij ArkeFly - steunt de strijd tegen seksuele exploitatie van kinderen. Daarom wordt vanaf maandag 6 maart 2006, tijdens de vluchten van ArkeFly, een inflight video getoond tegen kindersekstoerisme.
De boodschap van de video is dat seksuele uitbuiting van kinderen, in de breedste zin van het woord, overal ter wereld strafbaar is en bestraft wordt.

Inflight video
Seksuele uitbuiting van kinderen is wereldwijd een groot probleem. Om de vakantieganger hiervan bewust te maken, is in samenwerking met ECPAT, de organisatie die sinds 1990 campagne voert tegen alle vormen van seksuele uitbuiting van minderjarigen, een inflight video ontwikkeld.

Eén minuut
Gedurende één minuut worden in de video vakantiedia's van zowel souvenirs als kinderen getoond. De boodschap hierbij is dat kinderprostitutie géén vakantiesouvenir is en dat overtreders zowel ter plekke als in eigen land vervolgd kunnen worden. Een nieuwe en vooruitstrevende manier om de vakantieganger te blijven informeren en bewust te maken van dit mondiale probleem.

Code of Conduct
In 2002 werd door TUI Nederland de ECPAT Code of Conduct ondertekend. Met deze gedragscode neemt TUI stelling tegen seksuele uitbuiting van kinderen en informeert zij haar personeel én reizigers over het onderwerp. Dit gebeurt ondermeer door informatie in hotelboeken en brochures en tijdens trainingen van reisleiders en reisagenten.

In de accommodatiecontracten van TUI Nederland zijn clausules opgenomen om contracten te ontbinden als ze in verband gebracht worden met het toestaan of faciliteren van kindersekstoerisme.

ECPAT en TUI Nederland
TUI Nederland voert al jaren een actief beleid op het gebied van duurzaam toerisme en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De samenwerking met ECPAT is hier onderdeel van. De bescherming van minderjarigen tegen seksuele uitbuiting is geïntegreerd in het duurzaam toerismebeleid van TUI Nederland.