Gemeente Harderwijk


CultuurpuntUit wordt de `culturele VVV'

Harderwijk beschikt vanaf morgen over een soort `culturele VVV'. Vrijdagmiddag opent het nieuwe CultuurpuntUit aan de Academiestraat 14, naast de Catharinakapel. Harderwijkers, bezoekers en culturele instellingen kunnen er terecht voor informatie, tickets, service en vergaderruimte op het gebied van kunst en cultuur. Het gebouw wordt geopend door wethouder Eijsenga van cultuur, die namens de gemeente het initiatief nam toe het pand beschikbaar kwam. Meer samenwerking tussen de culturele instellingen, meer samenhang in het aanbod en verdere professionalisering stonden als speerpunt in het collegeprogramma 2002-2006.

Ooit was het monumentale gebouw tegenover de Bibliotheek de hoofdzetel van de universiteit van Harderwijk. In de vorige eeuw konden armlastigen hier bij de `blauwe stoep' terecht voor `steun'. In zijn nieuwe functie wil CultuurpuntUit juist de culturele rijkdom van Harderwijk uitdragen.
In Cultuurpunt.Uit werken de zes grootste culturele instellingen samen: 't Klooster, de Catharinakapel, het Cultureel Centrum, de Bibliotheek, het Stadsmuseum en de Muziekschool.

Deze samenwerking gaat verder dan alleen de kaartverkoop. Zo zijn er administraties van de instellingen samengebracht en wordt de ICT samen opgepakt. Verder willen de zes onderling beter afgestremd en in projectvorm samenwerken. De zes besturen tekenen vrijdag op feestelijke wijze hun samenwerkingsconvenant. Andere partners zoals Park3, de Hortus en culturele verenigingen kunnen nog toetreden. De openingstijden voor informatie en tickets zijn voorlopig de woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag.

CultuurpuntUit, Academiestraat 14, tel. 421454, www.cultuurpuntuit.nl.