Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 maart 2006

Aanhouding na vernieling

Politie houdt man aan op verdenking van vernieling van een reclamebord en twee fietsen

Enschede

De politie hield donderdagmiddag 2 maart omstreeks 16.45 uur een 24 jarige man uit Enschede op de Oude Markt in zijn woonplaats aan. Volgens omstanders zou de man een reclamebord en twee fietsen hebben vernield. De politie was na een melding naar genoemde locatie gegaan. De verdachte was helemaal doorgedraaid, schreeuwde en sloeg wild om zich heen. Hij werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. Omdat de man zichtbaar onder invloed was, sloot de politie hem ter ontnuchtering op. De man zal nog gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-027838)

Hennepplantage op zolder

Politie neemt 666 hennepplanten en apparatuur in beslag en doet nog onderzoek naar de eigenaar van de plantage

Enschede

Donderdagmorgen 2 maart trof de politie op de zolder van een woning aan de Drienerweg in Enschede een hennepplantage met 666 oogstrijpe planten aan. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantage en zal proces-verbaal opmaken.

(06-027580)

Twee gewonden bij aanrijding

Twee personenauto's komen met elkaar in aanrijding; beide bestuurders raken gewond

Hengelo

Donderdagmiddag 2 maart omstreeks 15.00 uur raakten bij een aanrijding tussen twee personenauto's in Hengelo beide bestuurders gewond. Zij werden met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Een 56 jarige man uit Losser reed met zijn auto op de Granaatstraat en verleende op de kruising met de Diamantstraat (=voorrangsweg) geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, bestuurd door een 50 jarige vrouw uit Hengelo. Gevolg was een aanrijding, waarbij beide bestuurders gewond raakten. (06-027796)

Jongens proberen vrouw te beroven

Vrouw wordt van haar fiets geduwd waarna geprobeerd wordt haar tas te stelen; politie zoekt getuigen

Hengelo

Dinsdagmiddag 28 februari tussen 15.15 en 15.30 uur fietste een 47 jarige vrouw uit Hengelo op het fietspad van de Carl Muckstraat in Hengelo. Toen zij bijna ter hoogte van de Tom Mandersstraat fietste, passeerde zij drie voetgangers, alledrie jongens. Tijdens het voorbijgaan werd zij door een van hen van de fiets geduwd. De vrouw kwam in de bosjes terecht met haar fiets bovenop haar en haar tas er tussen geklemd. Een van de jongens probeerde haar tas te pakken maar dit lukte niet. Hierna ging het drietal er vandoor in de richting van de Noordelijke Esweg. De vrouw heeft op diverse plekken pijn maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. Haar kleding raakte door de val beschadigd. De drie jongens zijn 16 tot 18 jaar oud en hebben een getinte huidskleur. Een van hen is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een slank postuur en donker haar. Hij droeg een blauwe baseball pet met het logo van Nike, een korte stoffen jas in de kleur zwart en een zwarte spijkerbroek. De tweede jongen is vrij klein, heeft een fors postuur, een bol gezicht en krullend haa r. Hij droeg kleding in een lichte kleur, vermoedelijk beige. Van de derde jongen zijn geen verdere gegevens bekend. De politie verzoekt getuigen zich te melden via het nummer 0900-8844. (06-027184)

Wegpiraat aangepakt

Automobilist krijgt een boete van E 560,-

Enschede

Donderdagmiddag 2 maart zagen surveillerende politieagenten op de A35 in Enschede een auto met hoge snelheid rijden. Op een gegeven moment werd een snelheid van 169 km per uur gereden op het traject waar maximaal 100 km per uur is toegestaan. De agenten gaven de bestuurder, een 55 jarige man uit het Duitse Gronau, een stopteken waaraan hij voldeed. Na overleg met justitie werd de man een boete opgelegd van E 560,-. Nadat deze betaald was, mocht de man zijn weg vervolgen. (06-027701)

Rijden onder invloed

Veroorzaker aanrijding blijkt onder invloed te zijn

Hengelo

Politieagenten hielden op vrijdag 3 maart om 02.30 uur een 22 jarige man uit Hengelo aan die eerder op de avond op de Industriestraat in die plaats tegen een lantaarnpaal was aangereden. De man werd slapend in zijn auto op de F Zernikerstraat in Hengelo aangetroffen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 0,47 promille. Op het bureau bleek dat de verdachte drugs in zijn bezit had. Daar hij vermoedelijk ook drugs had gebruikt werd bij hem een bloedproef afgenomen. In de auto van de verdachte werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (06-027981)

Woningbrand

Politie treft bij woningbrand hennepkwekerij aan

Almelo

Op donderdag 2 maart om 07.35 uur werd bij een brand in een woning aan de Albert Cuypstraat in Almelo een hennepkwekerij aangetroffen. In de ruimte waar de kwekerij was opgesteld was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. De bewoner, een 37 jarige man uit Almelo, had de brand inmiddels zelf geblust. Tijdens het blussen kreeg de man teveel rook binnen en moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De man zal nog door de politie worden gehoord daar hij verdacht wordt van het runnen van een hennepkwekerij. Gebleken is dat de stroom illegaal werd afgetapt. De overgebleven apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. (06-027495)

Vuilnisman aangereden

Twee agressieve mannen mishandelen vuilnisman en rijden hem daarna aan; verdachten zijn aangehouden

Enschede

Een 28 jarige man uit Gronau (D) en een 19 jarige man uit Enschede zijn door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. De mannen worden ervan verdacht op donderdag 2 maart om 13.10 uur op de Kremersmaten in Enschede een vuilnisman te hebben mishandeld en te hebben aangereden. De vuilnisman, een 51 jarige Enschedeër, stond met zijn vuilniswagen op de Kremersmaten zijn werk te doen toen een auto met daarin de twee verdachten hem wilde aanhalen. Een van de verdachten schreeuwde naar de vuilnisman dat hij op moest schieten. De vuilnisman gaf aan dat er genoeg ruimte was om in te halen waarna hij plotseling werd belaagd door de twee verdachten. Hij werd geschopt en geslagen en kon uiteindelijk vluchten. Hierop sprongen de verdachten in hun auto en reden op de vuilnisman in. Het slachtoffer werd door de auto geraakt. Hierna gingen zij ervan door. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel onderzocht en bleek een gekneusde heup te hebben. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan. Om 13.20 uur kreeg de politie de melding dat de auto van de twee verdachten betrokken was bij een aanrijding op de Mooienhof in Enschede. Een verdachte, de bestuurder, werd in verband met de mishandeling op de Kremersmaten ter plaatse aangehouden. De tweede verdachte, de inzittende, melde zich later op de dag bij het politiebureau en werd ook aangehouden. Inmiddels zijn beiden in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek. (06-027684)

Rijden onder invloed

Dronken automobilist kan rijbewijs inleveren

Enschede

Tijdens een verkeerscontrole op de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede hield de politie op vrijdag 3 maart om 04.50 uur een 27 jarige Enschedeër aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 1,36 promille uit. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-027995)

Hennepkwekerij

Politie treft hennepkwekerij in woning aan

Nijverdal

Op donderdag 2 maart om 07.00 uur hield de politie in zijn woning aan de Constantijn Huygensstraat in Nijverdal een 27 jarige man uit Nijverdal aan. De politie had aanwijzingen dat de man een hennepkwekerij zou houden. Op de bovenverdieping werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De apparatuur werd in beslag genomen alsmede 52 planten. Aan de verdachte is een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op. (05-163951)

Fietser gewond

Automobilist ziet fietser over het hoofd en veroorzaakt aanrijding

Almelo

Een 62 jarige fietser uit Almelo werd op donderdag 2 maart om 13.40 uur op de Wiekslagen in Almelo aangereden door een auto. De vrouw fietste op het fietspad en werd op de kruising Wiekslagen/Leemslagenweg niet opgemerkt door een 52 jarige automobilist uit Borne. Hij reed de vrouw aan waarop zij kwam te vallen. De vrouw werd met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. (06-027745)

Aanrijding

Bedieningsfout vermoedelijk oorzaak aanrijding

Enschede

Een 25 jarige man uit Oldenzaal is op donderdag 2 maart om 17.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Oude Deventerweg/Oldenzaalsestraat in Enschede. Hij werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De man zat als passagier in een auto die bestuurd werd door een andere 25 jarige Oldenzaler. Deze reed op de Oude Deventerweg en wilde linksaf de Oldenzaalsestraat oprijden. Volgens de bestuurder wilde zijn auto, een automaat, niet meer remmen en kon een aanrijding met een 32 jarige automobilist uit Enschede niet meer worden voorkomen. Onderzoek van de politie wijst erop dat vermoedelijk een bedieningsfout debet is geweest aan de aanrijding. (06-027901)

Sonja Eerhard en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --