Gemeente Hengelo

Gratis info over opgroeiende kinderen

In maart en april staat de Gezondheidswijzer Plus in het teken van opgroeiende kinderen. Hiertoe zijn over dit onderwerp verschillende folders met informatie en adviezen ontworpen, die gratis verkrijgbaar zijn.

Onderwerpen

In de folder Wie niet horen wil staat bijvoorbeeld hoe je kinderen tot zes jaar op een positieve manier kunt laten zien waar de grenzen liggen en hoe je ervoor kunt zorgen dat het straffen niet uit de hand loopt. Daarnaast heeft de Gezondheidswijzer Plus ook folders over een aantal tijdelijke problemen die veel ouders zullen tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan bedplassen of hoofdluis. Ook zijn er verschillende folders over eten en bewegen met opgroeiende kinderen.

In de folder Kind op de basisschool krijgen ouders praktische tips over hoe zij hun opgroeiend kind kunnen begeleiden bij vriendschappen. Ook geeft deze folder inzicht in de ontwikkelingen in het denken en de fantasie die hun kind doormaakt tijdens de basisschoolleeftijd.

De Gezondheidswijzer Plus heeft ook twee folders met informatie en adviezen over pesten voor ouders en speciaal voor kinderen de doe-folder Horen, zien en niet meer zwijgen.

Vraag uw gratis pakket aan

Vraag uw gratis informatiepakket aan via
www.gezondheidswijzerplustwente.nl. Bellen kan ook: 053 487 68 90 of kom langs aan de Nijverheidstraat 30 in Enschede.

U kunt de informatie ook krijgen bij de informatiepunten in de regio:
* De Gezondheidsinformatiehoek bij de Stichting Zorgplein Haaksbergen, t Meuke 41, Haaksbergen, dagelijks van 9.00 tot 15.00 uur.

* De Gezondheidsinformatiepunten in de bibliotheken van Borne, Enschede, Enter, Hengelo, Holten, Nijverdal, Oldenzaal, Rijssen en Wierden.

De Gezondheidswijzer Plus is het informatiecentrum waar inwoners uit Twente terecht kunnen met alle vragen over gezondheid, ziekten en welzijn. Het is een initiatief van de GGD Regio Twente, Mediant GGZ, TACTUS Instelling voor Verslavingszorg, Jarabee jeugdzorg in Twente en Bureau Jeugdzorg Overijssel.